Ervaringsverhaal van een FNV MOOI-lid: werknemer die ontslagen wordt

FNV MOOI krijgt dagelijks veel berichten van kappers en beautyprofessionals die onderstrepen dat de branches met grote problemen kampen. Met het delen van deze ervaringsverhalen en onze reactie daarop, willen we jullie voorlichten over de situatie en de stand van zaken. Wij begrijpen uit de reacties en privéberichten dat dit door jullie gewaardeerd wordt. Ook jij kunt je verhaal met ons delen, via info@fnvmooi.nl, zodat wij dat als voorbeeld kunnen nemen. Wij maken uit alle aanmeldingen een keuze. We delen graag onderstaand verhaal met je:

[Ingezonden door anoniem lid]
Ik ben werknemer en werk sinds 2 jaar fulltime in de salon. Met de verlengde lockdown lukt het mijn werkgever niet meer om de vaste lasten en alle loonkosten door te betalen, ondanks de financiële steunmaatregelen die ze ontvangt, zoals de NOW. Ze heeft besloten om van de 5 werknemers er 2 te ontslaan. Helaas ben ik een van de 2 die op straat komt te staan, omdat de mensen die mogen blijven al langer in de salon werken. Mijn werkgever wil nu dat ik een formulier onderteken waarin staat dat ik mijn ontslag accepteer. Maar liever word ik natuurlijk niet ontslagen! Wat moet ik doen: moet ik een formulier ondertekenen? En als ik dat formulier onderteken, krijg ik dan nog wel WW?

FNV MOOI: Sinds de lockdown verlengd is tot minimaal 9 februari, krijgen wij ook deze verhalen te horen. Het is heel erg dat er salons zijn die het niet redden, ondanks de tegemoetkomingen van de overheid. Liever zien wij dan ook een ruimhartiger beleid ten aanzien van de financiële steun, zodat de werkgelegenheid behouden blijft. Wij hebben de overheid meerdere keren gevraagd ruimhartiger om te gaan met de noodmaatregelen en ook de aanvraagtijden van de NOW aan te passen. Voor werknemers die ontslagen worden, adviseren wij: TEKEN NIETS! Zodra je een document ondertekent zou je mogelijk je recht op WW kunnen verliezen. Heb je hulp of advies nodig? Neem dan contact met ons op via 030 – 23 14 221 of stuur een e-mail naar info@fnvmooi.nl. Dan kunnen wij je eerst goed voorlichten over je rechten, plichten en mogelijkheden.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier