Ervaringsverhaal van een werkgever: ik heb nú duidelijkheid nodig!

Lees hier het verhaal van een werkgever, die niet weet waar hij wel of niet voor in aanmerking komt omdat de uitwerking of de mogelijk om aan te vragen van de (nieuwe) noodmaatregelen te lang duurt.

FNV MOOI krijgt dagelijks veel berichten van kappers en beautyprofessionals die onderstrepen dat de branches met grote problemen kampen. Niet alleen van werknemers en ZZP’ers, ook van werkgevers! Met het delen van deze ervaringsverhalen en onze reactie daarop, willen we jullie voorlichten over de situatie en de stand van zaken. Wij begrijpen uit de reacties en privéberichten dat dit door jullie gewaardeerd wordt. Ook jij kunt je verhaal met ons delen, via info@fnvmooi.nl, zodat wij dat als voorbeeld kunnen nemen. Wij maken uit alle aanmeldingen een keuze. We delen graag onderstaand verhaal met je:

Ik ben ondernemer en werkgever en mijn salon is alweer sinds half december dicht. Het is inmiddels half februari en ik heb geld nodig om mijn vaste lasten en werknemers te kunnen blijven betalen. Met de wijzigingen van de noodmaatregelen en de vernieuwde noodmaatregelen is het mij onduidelijk waarop ik recht heb. Ik heb geen idee of ik ergens voor in aanmerking kom, omdat er op verschillende websites verschillende informatie staat.

FNV MOOI: Het klopt dat de uitwerking van de noodmaatregelen veel tijd vraagt. Dat komt doordat wijzigingen in maatregelen tussen diverse branches extra werk kosten en daarom duurt het langer. Soms is de informatie op de ene website al bijgewerkt en volgt de informatie op de andere website daarna. Ook het gereedmaken van de digitale systemen die worden gebruikt om de regelingen aan te vragen, vergen helaas veel tijd. Wij dringen er bij de overheid op aan dat dit z.s.m. moet gebeuren, zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Binnenkort versturen wij ook een Q&A naar onze leden, waarin de veelgestelde vragen en antwoorden zijn opgenomen.
Sinds 15 februari 12 uur is het TVL-loket Q1 2021 open. De TVL is een tegemoetkoming in de vaste lasten. Deze kun je aanvragen voor de periode 1 januari t/m 31 maart. Het aanvraagloket voor deze periode blijft geopend tot 30 april 17 uur. Daarna kan er voor de periode 1 april t/m 30 juni TVL Q2 2021 worden aangevraagd. Aanvragen kan naar verwachting vanaf mei 2021. Wil je TVL Q1 2021 aanvragen, ga dan naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl. Hier vind je ook de voorwaarden en meer informatie over de regeling. De vaste-lastendrempel is inmiddels verlaagd van 3.000 naar 1.500 euro voor 3 maanden, waardoor meer zelfstandigen gebruik kunnen maken van deze regeling.
Daarnaast kan deze werkgever een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen, mits hij aan alle voorwaarden voldoet. Het loket om NOW 3.2 aan te vragen (tijdvak januari, februari en maart) is sinds 15 februari geopend t/m 14 maart 2021. NOW kun je aanvragen via het UWV: https://www.uwv.nl/werkgevers/overige-onderwerpen/now/?friendlyurl=%2Fnow.
Ondernemers kunnen ook betalingsuitstel van belastingen aanvragen. Kijk hier voor meer informatie: https://www.kvk.nl/corona/belastingmaatregelen-in-coronatijd/#personeel en https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen/belastingmaatregelen.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier