Ervaringsverhalen gezocht

Na een roerig 2020 hadden wij gehoopt – net als velen van jullie – dat iedereen een betere start zou hebben van 2021. Helaas is de lockdown verlengd tot en met tenminste 9 februari en wisten wij maar zeker dat 9 februari de deuren van de salons écht open kunnen. Naast het beantwoorden van de vele vragen die via mail en telefoon binnenkomen, maken wij ons op dit moment hard voor de financiële steunmaatregelen die opnieuw besproken worden in politiek Den Haag. Samen met de FNV, waar FNV MOOI lid van is, vragen wij de overheid om ruimhartiger met de financiële steun om te gaan, zodat ook werkenden in contactberoepen in de uiterlijke verzorging die in geldnood zitten hiervoor in aanmerking komen. Hierbij brengen wij natuurlijk ook de ZZP’ers voor het voetlicht. De meeste ZZP’ers in de UV grijpen op dit moment overal naast, terwijl hun leven vóór corona wél altijd uitging van de inkomsten van de eventuele partner én uit het ZZP-schap. Den Haag mag niet voorbijgaan aan de situatie waar veel ZZP’ers uit onze branche mee te maken hebben; namelijk dat zij de inkomsten uit hun werkzaamheden nodig hebben voor de noodzakelijke basiskosten zoals huur, kinderen enz. en dat de partner in de meeste gevallen ook niet veel verdient.

Het is tijdens deze coronacrisis – die veel langer duurt dan iedereen had verwacht of had gehoopt – ondanks alles erg belangrijk dat jullie goed voor jullie zelf zorgen. Wij begrijpen jullie boosheid en onmacht, dat bij een deel van jullie slapeloze nachten eerder regel dan uitzondering zijn, vooral als je je zorgen maakt of je nog wel de huur, hypotheek of boodschappen kunt betalen en of je straks nog een baan hebt. Blijf niet alleen met je verhaal en vragen rondlopen. Er zitten ontzettend veel mensen in hetzelfde schuitje, zowel je collega’s in de uiterlijke verzorgingsbranche als daarbuiten. Het zijn voor heel veel mensen uitdagende tijden. Praat dus met anderen, want samen sta je sterker.

Tijdens de vele telefoongesprekken met onze leden en tijdens het lezen van jullie e-mails, horen en zien we veel dezelfde verhalen voorbijkomen. Jullie verhalen willen we graag verzamelen, omdat deze als voorbeeld kunnen dienen om meer van jouw collega’s te helpen en adviseren. Je kunt je aanmelden met jouw verhaal. Uit alle aanmeldingen zullen we een aantal verhalen publiceren. Deze verhalen worden niet letterlijk overgenomen, maar de strekking van jouw verhaal wordt als voorbeeld genomen om je collega’s te kunnen helpen. Door het lezen van verhalen waarin je jezelf herkent, kun je je wat minder alleen voelen in je situatie. Iedereen mag zich aanmelden.

Wil je jouw verhaal graag anoniem delen, stuur dan een e-mail met de volgende informatie naar info@fnvmooi.nl:

 • In welk vakgebied (of welke vakgebieden) je werkzaam bent;
 • Of je werknemer, ZZP’er of student bent;
 • Je verhaal: hoe ga je om met corona, waar loop je tegenaan;
 • Je telefoonnummer zodat we je kunnen bellen voor meer informatie.

Vergeet niet: heb je vragen over corona en je werk of inkomen, FNV MOOI staat voor je klaar. Laat ons weten hoe wij jou kunnen helpen, via e-mail info@fnvmooi.nl of telefonisch via 030 – 23 14 221. Of bezoek onze website www.fnvmooi.nl en www.fnvmooi.nl/corona-veilige-werkplek/ om nog eens te lezen hoe het ook al weer geregeld is in het protocol voor jouw branche, voor als je straks weer aan het werk mag.

Wij wensen jou heel veel sterkte en horen graag van je.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier