FNV MOOI heeft je nodig!! Vul het formulier in.

Stop met het uitvoeren van je werk! Niet knippen, geen gezichts- of lichaamsbehandelingen geven, geen nagels zetten, geen make-up aanbrengen of voeten verzorgen!

De salons zijn nu ruim een week dicht. Misschien verveel je je stierlijk, maar je weet ook dat het besmettingsgevaar heel groot is. Je houdt je dus aan de regels. Of toch niet? Ken jij collega’s of werkgevers die nog steeds klanten knippen, nagels zetten of andere behandelingen geven en daar dus geld aan verdienen? En wat vind jij eigenlijk van de maatregelen: is het goed dat de salons gesloten zijn of vind jij de maatregelen niet nodig?

Vul het formulier in
Via dit formulier kun jij invullen wie jij nog steeds commercieel behandelingen uit ziet voeren (is het een werknemer, ZZP’er, werkgever, is het een salon of heb je geen idee) en krijg je de mogelijkheid om de naam te noemen van degene die zich niet aan de maatregelen houdt.

Wat vind jij eigenlijk van de maatregel om de salons te sluiten? Zou jij nu willen werken of vind jij het een goed besluit dat je nu je vak niet kunt uitoefenen?

Oneerlijke concurrentie
Voordat het kabinet had besloten dat werkenden in contactberoepen hun deuren moesten sluiten, kreeg FNV MOOI veel telefoontjes en mailtjes van werknemers en ZZP’ers die zich zorgen maakten. Ze waren zelfs in tranen, omdat ze bang waren om besmet te worden door het nieuwe Coronavirus Covid-19. Voordat er besloten werd dat salons moesten sluiten, waren er ook groeperingen die bang waren voor oneerlijke concurrentie van professionals die wellicht toch door zouden knippen als dat niet meer mocht.

Salons gesloten tot en met 28 april
Tijdens de persconferentie van 23 maart werd meegedeeld door het kabinet dat salons moeten sluiten tot 6 april. Inmiddels is dit verlengd tot en met 28 april, omdat het besmettingsgevaar in de salons veel te groot is, doordat er geen 1,5 meter afstand genomen kan worden. Opnieuw gaat er een geluid door de branche dat werkgevers, ZZP’ers en werknemers nog steeds commercieel klanten behandelen, ondanks dat zij kans hebben besmet te raken, anderen te besmetten of een flinke boete te krijgen.

Laat van je horen!
FNV MOOI is benieuwd of jij je aan de regels houdt en of jij je collega’s commercieel ziet werken of dat je werkgevers ziet die stiekem nog open zijn? Het gaat hierbij niet over een vader of een vriendje die geknipt wordt, maar over klanten die betalen voor de diensten die geleverd worden. Zijn de commerciële verhalen die de ronde doen allemaal onzinverhalen van personen die gewoon open willen of onrust willen veroorzaken in onze branches? Laat het ons weten en vul het formulier in!

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier