Versoepeling mondkapjesplicht in zicht

Het RIVM meldt in de wekelijkse update over het coronavirus een drastische vermindering (38%) van het aantal positieve coronatesten t.o.v. een week eerder. De versoepelingen die gepland stonden voor 30 juni worden waarschijnlijk naar voren gehaald naar volgende week zaterdag 26 juni. Ook komt er een einde aan het grootste deel van de mondkapjesplicht, meldt RTL Nieuws. Morgen (vrijdag) wordt besloten of mondkapjes in supermarkten en winkels en dus ook bij de contactberoepen nodig zijn.

Advies OMT
Het mondkapje blijft volgens bronnen wel verplicht op locaties waar geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden, zoals bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Het kabinet wacht nog op advies van het OMT (Outbreak Management Team)  of mondkapjes in supermarkten en winkels gedragen moeten worden of dat daar ook een einde aan komt. Over mondkapjes in de salon wordt (nog) niet gesproken, maar aangezien in salons geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden, is dat volgens FNV MOOI geen discussiepunt.

Mondkapje verplicht in salons
FNV MOOI benadrukt dat we vooral op elkaar moeten blijven letten. Het coronavirus is niet weg. Bovendien is nog niet iedereen gevaccineerd en mensen die wel gevaccineerd zijn, zijn niet 100% veilig. Je kunt nog steeds corona krijgen en dit ook doorgeven aan anderen, dus ook aan zieke mensen en kwetsbaren die wellicht te fragiel zijn om te worden ingeënt. Veilig en gezond werken in coronatijd betekent handhaving van de mondkapjesplicht in salons bij werk waar je geen 1,5 meter afstand kan houden. Niet fijn wel nodig.

Kijk hier voor het artikel op RTL Nieuws: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5236669/de-jonge-mogelijk-volgende-week-einde-mondkapjesplicht

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier