Versoepelingen vanaf vandaag: dit betekent het voor jou

Het kabinet voert vanaf vandaag, woensdag 28 april, een aantal versoepelingen door in het coronabeleid. Ondanks oplopende cijfers van positief geteste mensen, mogen we vanaf vandaag weer naar het terras, is de avondklok voorbij en hoeven er geen afspraken meer gemaakt te worden in winkels.

Voorkom een derde lockdown!
Ondanks stijgende besmettingscijfers is er vanaf vandaag een aantal versoepelingen. Het kabinet kijkt, meer dan in het verleden zo lijkt het, namelijk ook naar het maatschappelijke en economische belang. Natuurlijk zijn die versoepelingen heel fijn, maar blijf goed opletten! Houd je op je werk en privé aan de basismaatregelen en volg de coronaprotocollen in de salon, want de situatie is nog steeds zorgelijk, horen we van de heer Ernst Kuipers (voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg) en de heer Diederik Gommers (voorzitter Nederlandse Vereniging voor Intensive Care). Door je aan de basismaatregelen te houden, dragen we allemaal ons steentje bij aan het verminderen van het aantal besmettingen en voorkomen we een mogelijk derde lockdown als de besmettingen nog verder oplopen!

Versoepelingen
Dit mag weer vanaf vandaag:

Let op: voor behandelingen gelden andere regels. Hiervoor dient de klant wél een afspraak te maken en moet je een gezondheidscheck afnemen.
Kijk hier voor alle voorwaarden m.b.t. de opening van winkels: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/aangekondigde-maatregelen/plannen-voor-opening-detailhandel.

Stijging positief geteste mensen
Het RIVM meldt dat in de afgelopen week, van 21 tot en met 27 april, het aantal positief geteste personen is toegenomen naar 55.097 meldingen (+2%). Door een storing in de nacht van 26 op 27 april zijn nog niet alle recente positieve testuitslagen gemeld. Het werkelijke aantal ligt dus nog hoger. Het percentage positieve tests steeg afgelopen week van 10,1% naar 10,6%.  Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames was vergelijkbaar met de week ervoor. Wees dus voorzichtig, want corona is niet weg en het blijft spannend!

Houd je aan de maatregelen
Het kabinet en het RIVM blijven erop hameren dat iedereen zich aan de basismaatregelen houdt, ook als je net een negatieve testuitslag hebt gehad of gevaccineerd bent. De basismaatregelen zorgen ervoor dat er minder mensen worden besmet en er steeds een beetje meer versoepeld kan worden. Dus: houd 1,5 meter afstand tot anderen, blijf thuis als je klachten hebt, laat je testen en was regelmatig je handen. Als je (milde) klachten hebt, maak dan zo snel mogelijk een afspraak voor een test bij de GGD. Heb je een positieve uitslag bij de zelftest? Blijf thuis in isolatie, laat je huisgenoten in quarantaine gaan en neem contact op met de GGD.

Kijk hier voor meer informatie over veilig werken in coronatijd: https://fnvmooi.nl/corona-veilige-werkplek/index.php.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier