Meldpunt #IkWilVeiligWerken gelanceerd

Op 11 mei zijn de meeste mensen die een contactberoep uitoefenen weer aan het werk gegaan. FNV MOOI krijgt veel vragen en opmerkingen over werkplekken waar werknemers zich niet veilig voelen. Er zijn ons inmiddels schrijnende gevallen ter ore gekomen van werkplekken waar nog helemaal níéts is geregeld. Daarom lanceert FNV MOOI het meldpunt #IkWilVeiligWerken.

Meldpunt
FNV MOOI wil graag weten hoe het op jouw werkplek geregeld is. Wij willen in kaart brengen wat er niet goed gaat om vervolgens te bekijken hoe e.e.a. verbeterd kan worden. Wij willen jou helpen, zodat ook jij op een veilige plek kunt werken.

Lak aan maatregelen
Werknemers laten ons weten dat er bijvoorbeeld niet voldaan wordt aan de voorwaarden in de protocollen: klanten kunnen binnenlopen zonder afspraak en/of er worden geen intakegesprekken met de klant gehouden. Ook krijgen klanten niet (altijd) de instructie bij binnenkomst zoals bijvoorbeeld hun handen te wassen, is er door de drukte geen tijd om de werkplek en materialen tussen de klanten door schoon te maken en/of te desinfecteren, wordt de 1,5 meter afstand tot elkaar niet gehanteerd et cetera.

Laat ons weten hoe het op jouw werkplek geregeld is via www.fnvmooi.nl/meldpunt-ikwilveiligwerken/ en help ons jou te helpen!

Website veilig werken in Coronatijd
Wil jij zo veilig als mogelijk werken in Coronatijd? Check : www.fnvmooi.nl/corona-veilige-werkplek/ Hier vind je het protocol voor jouw branche, handige infographics en video’s en nog veel meer. Door de vele vragen hebben we de website inmiddels ook opengesteld voor niet-leden. Houd de website regelmatig in de gaten, want zodra er updates zijn, vind je die terug op de website. Bovenaan elke pagina zie je precies wanneer deze voor het laatst is bijgewerkt.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier