Schrijf je in voor een training of workshop bij de MOOI Academie

MOOI Academie trainingen en workshops

Opleiding tot nagelstylist(e) bij DNA

Als nagelstylist of manicurist kun je een goed bedrijf opbouwen met een praktijk aan huis of met een bezoekservice. Ook kun je deze beroepen goed combineren met andere beroepen in de uiterlijke verzorging, vanwege de flexibele werktijden. Denk bijvoorbeeld aan het beroep van schoonheidsspecialist, kapper of pedicure. En doordat je je eigen werktijden in kunt delen, pas je je werkzaamheden makkelijk aan je gezinsomstandigheden aan. Maar natuurlijk kun je ook als werknemer direct aan de slag.

Mooie, verzorgde nagels zijn voor steeds meer mensen een must en nagelstudio’s zien hun
klantenkring uitbreiden. De studio’s zijn steeds professioneler, de bezoekers zijn goed geïnformeerd en verwachten kwaliteit, dus neemt ook de behoefte aan een gedegen vakopleiding met goede begeleiding toe.
DNA wordt gerund door Tamara Bhaggoe en haar team. Zij is internationaal bekend geworden in de branche als high-end nail artist en ze heeft al veel internationale prijzen gewonnen.

Er wordt lesgegeven met de inhoudelijk kwalitatieve lesboeken van Nail Level. Een systeem dat bestaat uit twee uitgebreide lesboeken, indien gewenst aangevuld met een online leeromgeving.

DNA biedt:

 • Uitgebreide cursuspakketten met alle benodigde materialen en gereedschappen;
 • Kleine cursusgroepen, dus veel persoonlijke aandacht;
 • Compleet theorie-/cursusboek incl. evt. online leeromgeving;
 • Regelmatige bijscholing door middel van workshops;
 • Flexibele betalingsmogelijkheid. Vraag ons naar de voorwaarden;
 • Professionele begeleiding, ook na je opleiding.

Als lid van FNV MOOI krijg je 20% korting op de opleiding en de vervolgcursussen bij DNA.

De cursussen zijn maatwerk, bij het lesgeld komen nog pakketten, de prijzen hiervan zijn afhankelijk van wat je kiest. Om een indicatie te geven, hieronder een paar voorbeelden:

 • DNA Fresh up, (5 dagen)  keuze uit acryl of gel, leden betalen € 316,- ex. btw en niet leden betalen € 395,- ex. btw
 • DNA Basic (10 dagen), keuze uit acryl of gel, leden betalen € 639,20 ex. btw en niet leden betalen € 799,- ex. btw
 • DNA Allround (14 dagen), gel en acryl, leden betalen € 719,20 ex. btw en niet leden betalen € 899,- ex. btw
 • DNA Professional (20 dagen), gel en acryl, leden betalen € 879,20 ex. btw en niet leden betalen € 1099,- ex. btw
 • Losse lessen (per dag), leden betalen € 103,20 ex. btw en niet leden betalen € 129,- ex. btw

(prijzen april 2023)

Kijk op tamarabhagoe.nl voor meer informatie en om je aan te melden.

Let op: aanmelden, facturatie en alle administratieve handelingen worden verwerkt via DNA.


Mari Academy opleiding haar, make-up of allebei

Mari van de Ven is een van de bekendste haar- en make-up artiesten van Nederland en draagt zijn kennis over met een lesprogramma dat je klaarstoomt tot visagist of haarstylist.
Als voordeelpartner heeft Mari Academy de volgende aanbieding aan leden van FNV MOOI.

15% op de gehele opleiding: haar, make-up of allebei, ex. btw.
Opleiding visagist niet-leden: € 3.950,- ex. btw, ex. Examen. Leden betalen € 3.357,50.
Opleiding haarstylist niet-leden: € 2.450,- ex. btw, ex. examen. Leden betalen € 2.082,50.
Prijs bij het volgen van beide opleidingen niet leden  € 6.400,-. Leden betalen € 5.227,50.
(Prijzen april 2023).De haaropleiding bestaat uit 8 lessen (+ examen) en de make-upopleiding bestaat uit 14 lessen (+ examen).
Beide opleidingen worden verzorgd door Mari van de Ven.
In deze 8 + 14 lessen leert de cursist alle technieken die Mari zichzelf eigen heeft gemaakt tijdens zijn carrière. Hij reikt de cursist tips en tricks, zodat hij/zij na de opleiding inzetbaar is op diverse terreinen: editorials, televisiewerk en/of privéklussen.

Ook worden er cursussen op maat gegeven, bijvoorbeeld wanneer jij je als kapper of nagelstylist wilt bijscholen of verdiepen in visagie of bruidslooks. Dit kan een cursus van 1 dag of meerdere dagen zijn en ook hierop krijg je als lid van FNV MOOI 15% korting.

N.B. Er is voor leden ook een korting op materialen en/of producten. Deze kan door inkoopverschillen regelmatig wijzigen maar varieert tussen de 15 en 40% .
Kijk voor meer informatie over de cursussen en om je in te schrijven op mariacademy.nl.

Let op: aanmelden, facturatie en alle administratieve handelingen worden verwerkt via Mari Academy.


Hairweaving bij Studio YellSL

Bij Hairweaving Studio YellSL van tv-kapper en haardeskundige Mariëlle Bastiaansen, ontvang jij als lid van FNV MOOI 10% korting op het hairweaving startpakket van Yell Hair, inclusief de opleiding tot Hairweaving Professional.
Mariëlle Bastiaansen heeft veel trainingen aan kappers gegeven, trendshows en presentaties op het gebied van mode verzorgd en televisiewerk achter en voor de schermen gedaan. Sinds 2013 runt ze haar eigen Hairweaving Studio.

Bij YellSL Hairweaving Studio draait alles om haarvermeerdering en haarverlenging bij dunner wordend haar of haarverlies. Tijdens de eendaagse opleiding tot Hairweaving Professional behandelen Mariëlle Bastiaansen en haar team alle aspecten van hairweaving. Het allerbelangrijkste onderdeel vormt uiteraard de techniek. Als cursist leer je alle ins en outs om de techniek van haarvermeerdering en -verlenging perfect onder de knie te krijgen. Na het succesvol afronden van de opleiding ben je gecertificeerd Yell Professional en kun je direct aan de slag met het door jou gekozen startpakket van Yell Hair. Heb je achteraf nog vragen of wil je advies? Kom dan naar de maandelijkse én kosteloze terugkomdagen.

Leden van FNV MOOI betalen slechts € 716,- excl. Btw, niet-leden betalen  € 795,- excl. btw voor de opleiding en het startpakket.
(Prijzen april 2023).

Aanmelden voor de opleiding kan via yellsl.nl

Let op: aanmelden, facturatie en alle administratieve handelingen worden verwerkt via YellSL.


Make-up Artist Class & Hairstyling Class bij JDO Academy

JDO Academy is opgericht door Juliette den Ouden, award-winning hair & make-up artist. Zij heeft een effectief programma van opleidingen en trainingen ontwikkeld vanuit haar eigen kennis en  meer dan twintig jaar ervaring in de nationale en internationale beauty & fashion industrie. In de afgelopen jaren heeft ze veel prijzen en nominaties ontvangen in de haar- en schoonheidsindustrie.

JDO Academy verzorgt trainingen en opleidingen in haarstyling en make-up, afgestemd op jouw persoonlijke behoeften, voor zowel starters als professionals. De docenten van de trainingen en opleidingen staan bekend om hun unieke trainingswijze, het coachen van de leerlingen, de kleine klassen voor extra persoonlijke aandacht en het veilige thuisgevoel. Bij JDO Academy kun je als werknemer of als ZZP’er terecht voor opleidingen, masterclasses, salontrainingen, look & learns en zelfs privé-trainingen. Als lid van FNV MOOI ontvang je maar liefst 15% korting op het lesgeld van de Make-up Artist Class & Hairstyling Class bij JDO Academy!

Make-up artist Class lesgeld. Leden betalen € 2720,- en niet leden betalen € 3200,- .
Hairstyling Class lesgeld. Leden betalen € 2295,- en niet leden betalen  € 2700,-.
(prijzen april 2023)N.B. de korting is niet geldig in combinatie met andere kortingen.

Kijk voor meer het volledige aanbod en om je aan te melden op jdo-academy.nl.

Let op: aanmelden, facturatie en alle administratieve handelingen worden verwerkt via JDO Academy.


Workshop: ‘Kleur jouw Kracht’ van Jannie

Wordt het tijd voor wat meer aandacht voor JOU?

Mag jij jezelf een keer in de spotlight zetten in plaats van alleen bezig zijn met goed zorgen voor je klanten?

Hoe kun jij jouw unieke kracht inzetten om vol vertrouwen je klanten nog beter te helpen?
Hoe kun jij de meeste waarde geven aan je klanten zonder dat je jezelf uit het oog verliest?

Deze workshop wordt gegeven door Jannie Boer. In de 30 jaar dat zij onderneemt heeft zij veel mensen en bedrijven geholpen met hun personal branding. Kleur is daarbij altijd een middel geweest waarmee mensen zichzelf konden laten zien. Jannie heeft onder meer een eigen kledinglijn ontworpen voor vrouwen met een maatje meer, een kledingzaak gehad waar ze kleur- en stijladviezen gaf, kleur- en imago-opleidingen verzorgd, masterclasses gegeven over de psychologie van kleur en samen met een collega twee boeken geschreven over persoonlijke ontwikkeling en zakelijke groei: Krijg toch allemaal de kleuren en Kleur jouw Kracht.

Tijdens deze online sessie krijg jij meer inzicht in hoe jij je talenten inzet tijdens je werk en/of je onderneming door gebruik te maken van jouw krachtkleuren. Laat maar zien wie je bent: van binnen én van buiten! Want als je wordt gezien, word je ook gehoord en kun je makkelijker vertellen en uitstralen wie je bent en wat je wilt.

Je krijgt positieve inzichten in jezelf en waarom jij bepaalde dingen moeiteloos doet die voor een ander zwaar of moeilijk zijn.

Voorafgaand aan deze workshop vul je online een vragenlijst in met 40 uiteenlopende en heel verrassende vragen. Tijdens de online workshop krijg je jouw uitslag van jouw Persoonlijke Kracht Meting met bijbehorende materialen. Na afloop ontvang je in je mailbox jouw uitgebreide persoonlijke rapport.

Na de workshop heb je nieuwe inzichten over jouw stip aan de horizon en waardering voor jouw unieke kracht. Je krijgt inspiratie voor een betere samenwerking met anderen, begrip en inzicht in de mensen om je heen voor een effectievere communicatie, een praktisch toepasbaar kleuradvies om te laten zien wie je bent en heldere tips voor een uitstraling met impact! Deze zeer waardevolle inzichten kun je ook goed toepassen in je werkomgeving, of je nu werknemer of ZZP’er bent!

De online workshop wordt gegeven via Zoom en duurt van 9.30 tot 12.00 uur.
Kosten niet-leden: € 147,-. Als lid van FNV MOOI krijg je 20% korting en betaal je € 117,60 (prijzen april 2023)

Meer informatie vind je op kijkopkleur.nl of neem contact op met Jannie Boer voor de cursusdata. E-mail: info@kijkopkleur.nl, tel. 06-24763240.

Mogelijkheden

 • Online workshop met jouw team voor het verbeteren van de onderlinge communicatie en om met respect naar ieders kwaliteiten te kijken.
 • Individuele online workshop om meer de diepte in te gaan en om je vragen te stellen over personal branding en coaching.

Let op: aanmelden, facturatie en alle administratieve handelingen worden verwerkt via Jannie Boer


Cursus Candying (suikerontharen) bij Skin Candy

In jouw salon heb je keuze uit diverse ontharingsmethoden. Voor welke methode jij ook kiest, vernieuwing is belangrijk wanneer je verrassend wilt blijven voor je klanten.
Skin Candy biedt jou deze vernieuwing!

Wat deze methode speciaal maakt is dat wij van Skin Candy patent hebben op onze pasta’s vanwege de toevoeging van xylitol. Geen een ander ontharingsmerk combineert ontharen en huidverzorging (wel via de nazorg, maar niet tijdens de behandeling). Deze combinatie noemen wij ‘candying’. De toevoeging van xylitol maakt de pasta’s niet alleen flexibeler en makkelijker in gebruik, xylitol heeft eveneens de fijne eigenschappen de huid te kalmeren en te hydrateren tijdens de behandeling. Het gevolg is minder irritatie en een heel zachte gehydrateerde huid. Wij zijn internationaal bekend en ons product wordt al in veel landen verkocht, zoals in Duitsland, België en andere Europese landen, maar ook landen zoals Japan en Nieuw-Zeeland.

De ervaring leert: als je eenmaal met onze producten hebt gewerkt, wil je niet meer anders.

Wil jij alles leren over ‘candying’? Skin Candy organiseert trainingsdagen om jou alles te leren over ‘candying’, zodat jij de beste behandelingen kunt bieden aan jouw klanten.
Als lid van FNV MOOI krijg je 10% korting op de training.
Ben je een beginner? Schrijf je dan in voor de cursus HOW TO CANDY – Leer alles over het merk en de basis van ‘candying’.
Kosten niet-leden: € 169,- incl. starterspakket en ex. Btw. Als lid van FNV MOOI krijg je 10% korting en betaal je € 152,10. Wil je overstappen naar een ander merk of heb je eerder een cursus sugaring gevolgd? Schrijf je dan in voor CANDY ON! – dag 2.
Kosten niet-leden: € 169,- ex. Btw. Als lid van FNV MOOI krijg je 10% korting en betaal je € 152,10.

Wil je alleen het gelaat leren ontharen, kies dan voor de cursus  FACE IT !
Kosten niet-leden: € 169,- ex. Btw. Als lid van FNV MOOI krijg je 10% korting en betaal je € 152,10.
Wil je je technieken verfijnen kies dan voor de cursus CANDY LIKE A PRO of THE BRAZILIAN/BOYZILIAN.
Kosten van beide cursussen voor niet-leden: € 99,- ex. Btw. Als lid van FNV MOOI krijg je 10% korting en betaal je € 89,10 ex. Btw.
(alle prijzen april 2023).

Leer ‘candying’ toepassen op het hele lichaam. De cursussen worden verzorgd in Geijsteren (Limburg) of op locatie bij jou in de praktijk.

Meer informatie vind je op Opleiding suikerontharing – Candying – Skin Candy (skincandyfamily.nl)

Let op: aanmelden, facturatie en alle administratieve handelingen worden verwerkt via Skin Candy.


Diverse Japanse, Chinese en Indiase massagetechnieken bij de Ziyuli Academie voor oosterse en westerse massages

Ben je op zoek naar nieuwe massagetechnieken om te integreren in jouw behandelingen? Maak een keuze uit de workshops van de Ziyuli Academie!

Alle workshops worden gegeven door Mehdi Tajeddin. Hij is geboren en getogen in Iran en leerde al op jonge leeftijd masseren om pijn te verlichten, steun te geven of te laten ontspannen. Interesse in de Oosterse geneeswijze bracht hem naar Japan, waar hij vijf jaar lang studeerde. Vervolgens kwam hij naar Nederland. Mehdi: “Ik ben gewend om naar het geheel van het lichaam, de mentale gesteldheid en de emoties te kijken. Met mijn visie help ik mensen en breng ik mijn kennis over in mijn eigen praktijk Ziyu, praktijk voor Acupunctuur en Massagetherapie en opleiding Ziyuli Academie voor oosterse en westerse massage in Almere.”

Bij alle workshops wordt in de ochtend de theoretische kennis overgebracht en na de lunch breng je de massagetechnieken in praktijk. Directe feedback van je medecursisten en docent tijdens het oefenen zorgen voor een effectieve training. Het aantal deelnemers is maximaal 10, zodat er volop aandacht is voor jou! De cursussen zijn inclusief lesmateriaal, thee, koffie, een gezonde lunch en fruit.

Kosten niet-leden voor alle workshops behalve Cosmetische cupping: € 140,-. Als lid van FNV MOOI krijg je 10% korting en betaal je € 126,-.

Kosten niet-leden workshop Cosmetische cupping: € 150,-. Als lid van FNV MOOI krijg je 10% korting en betaal je € 135,-.
(prijzen april 2023).

Kijk op ziyuli.nl/massage-workshops/ voor meer informatie over alle workshops en om je aan te melden.

 

Optie 1:  Kobido gezichtsmassage

Kobido is een Japanse techniek voor gezichtsmassage en betekent letterlijk ‘het pad van de schoonheid’. De massage verbetert de bloedcirculatie zodat er meer zuurstof naar het gezicht stroomt en verwijdert toxines en dode huidcellen. Elk deeltje van de kruin tot de schouders wordt met specifieke en aangepaste technieken onder handen genomen. Het is als het ware een combinatie van een hoofd-, nek- en gezichtsmassage met drukpunttechnieken en technieken uit de lymfedrainage. De behandeling van de meridianen en de acupunctuurpunten in ons hoofd- en halsgebied stimuleert niet alleen een natuurlijke facelift, maar harmoniseert tevens je lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele lichaam.
Tijdens de workshop leer je meer over de contra-indicaties, krijg je theoretische achtergrondinformatie, leer je hoe je een anamnese afneemt en leer je wat de verschillende methoden en technieken zijn.

Optie 2: Chinese voetmassage

In China is het al meer dan 4.000 jaar (!) heel gebruikelijk om je voeten regelmatig te laten masseren. Tijdens een Chinese voetmassage worden de reflexzones en de meridianen in de voeten en onderbenen behandeld. Deze zones corresponderen met punten in je hele lichaam, zoals organen, weefsels en spieren. De massage bevordert de doorbloeding en het lymfesysteem, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en blokkades worden opgeheven. Een traditionele Chinese voetmassage werkt dus ontspannend, vitaliserend en reinigend.

Optie 3: Chinese handmassage

Chinese handmassage is een holistische massagevorm met een sterke spirituele grondslag, die gecombineerd wordt met specifieke technieken uit de acupressuur en klassieke handmassage.

Tijdens een Chinese handmassage worden de meridianen in de hand en onderarm behandeld. Dit zijn punten die in het hele lichaam corresponderen met de organen, weefsels en spieren. De massage bevordert de doorbloeding en het lymfesysteem. Dit verbetert en versnelt de afvoer van afvalstoffen , het opheffen van blokkades en het stimuleert  het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Een Chinese handmassage werkt dus ontspannend, vitaliserend en reinigend.

Optie 4: Indiase hoofdmassage op tafel

De Indiase hoofdmassage is meer dan 1.000 jaar geleden ontwikkeld voor en door vrouwen. Zij zagen dat oliën, zoals kokos-, sesam-, amandel-, olijf- en henna-olie, bijdroegen aan gezond en glanzend haar. Kappers namen al snel de hoofdmassage op in hun diensten: wie wil er nu geen glanzend en gezond haar?

Stress, boosheid en angst slaan zich vaak op in hoofd, nek, schouders en gezicht. Met de hoofdmassage wordt de opgeslagen spanning weggemasseerd.
De hoofdmassages werden van generatie op generatie doorgegeven. Daardoor kent de Indiase hoofdmassage een rijke traditie aan methoden en technieken per regio. De Indiase hoofdmassage wordt niet voor niets champissage genoemd. Champi betekent shamponeren.

De workshop Indiase hoofdmassage is een mooie aanvulling voor kappers, masseurs/massagetherapeuten of schoonheidsspecialisten. Je kunt er verschillende kanten mee op:
– Bied de massage als losse behandeling aan;
– Combineer de massage met een andere behandeling.

Optie 5: Cosmetische cupping

Uit de traditionele Chinese geneeskunde heeft cuppingmassage zijn plaats gevonden in de moderne verzorgingswereld. De resultaten van cuppingmassage zijn dan ook indrukwekkend. Binnen de Oosterse geneeswijze is cupping een veelvuldig gebruikte zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.
Cupping is gericht op de beweging van de energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen.

Deze uiterst effectieve techniek heeft als doel om met cups het gezicht te stimuleren. Dit bevordert de Qi (energie) en activeert gelijktijdig het bindweefsel, de lymfestroom en de bloedsomloop. Cupping versterkt het immuunsysteem, reguleert orgaanfuncties, vermindert stress en brengt balans. Tevens zorgt de behandeling voor een betere collageenproductie, vermindering van pigmentatie, bevordering van een strakke/gladde huid, verwijdering van afvalstoffen en toxines, en bevordering van het ontgiftingsmechanisme.
De betere doorbloeding van het gezicht geeft de huid een gezonde kleur en de versteviging van het bindweefsel geeft het gezicht een jongere en frissere uitstraling.

Optie 6: Ayurveda en de huid

Volgens Ayurveda is de huid een reflectie van je innerlijke gezondheid. Als je de voeding eet waar jouw lichaam gelukkig van wordt, dan zie je dat terug in een stralende huid.

Vanuit ayurvedisch perspectief is er een sterke wisselwerking tussen de conditie van de huid en de conditie van het lymfestelsel, de bloedcirculatie, het spierweefsel en het vetweefsel. Een onbalans of ophoping van afvalstoffen in een van deze weefsellagen kan zorgen voor huidklachten.

De huid is het enige orgaan dat rechtstreeks is blootgesteld aan alle elementen van buitenaf. Hierdoor heeft onze huid een uitzonderlijk vermogen om zichzelf te beschermen en te genezen.

Optie 7: Ayurveda en de haren 

Ayurveda ziet het haar als een van de uiterlijke kenmerken van schoonheid. Glanzend haar is het resultaat van een haarverzorgingsregime dat reiniging, conditionering en massage combineert. In de Ayurveda worden een aantal kruiden en bloemen gebruikt om de schoonheid en kracht van het haar te verbeteren.
De haren worden in Ayurveda als ‘bijproducten’ van botweefsel gezien. Als er problemen zijn met de haren, dan is het belangrijk om te kijken naar de balans en de voeding van het hele lichaam. Een gebalanceerde spijsvertering en de juiste voeding zijn hier onderdeel van.
Tijdens deze workshop leer je vanuit de drie basisprincipes en eigenschappen van Vata, Pitta en Kapha naar de kenmerken van het haar te kijken. Deze kenmerken zijn van belang om de juiste ayurvedische behandeling in te zetten. Ook leer je om klachten in te delen naar deze drie basisprincipes. Je leert:

 • Theorie over de haren;
 • Kennis van de spijsvertering en ondersteunende voeding;
 • Het maken van verzorgingsproducten;
 • Hoofdmassage met marmapunten.

Optie 8: Ayurveda voet- en onderbeenmassage 

Volgens een oud Indiaas gezegde houdt massage van de voeten voor het slapengaan ziekten buiten de deur, zoals slangen geen arenden benaderen. Behandeling van de voeten wordt dan ook beschouwd als net zo belangrijk voor de gezondheid en schoonheid als voeding, lichaamsbeweging en het soepel houden van gewrichten, spieren, pezen en banden.
Ayurveda kent een aantal behandelingen van de voeten en onderbenen.
De basis voetmassage (Paadabhyanga) is een combinatie van een massage met specifieke ayurvedische kruidenoliën. Tijdens de massage worden er drukpunten (marmapunten) geactiveerd om de behandeling meer diepgang te geven of doelgerichter te maken.

De voetmassage met een koperen bowl is er meer op gericht om afvalstoffen uit de voeten te onttrekken. Er wordt gemasseerd met een koperen kommetje in combinatie met een speciale olie (ghee). Tijdens de workshop leer je beide massages.

Optie 9: Ayurveda en de nagels 

De gezondheid van de nagels is een reflectie van de algehele gezondheid.
In Ayurveda worden de nagels van onze handen en voeten als ‘bijproducten’ van botweefsel gezien. Als er problemen zijn met de nagels, dan is het belangrijk om te kijken naar de balans en de voeding van het hele lichaam. Een gebalanceerde spijsvertering en de juiste voeding zijn hier onderdeel van.
Ayurveda kijkt op eigen wijze naar de vorming van nagels en vormt dus een mooie aanvulling op de inzichten van de Westerse geneeskunde.

 • Welke klachten of wanneer?
 • Droge of snel brekende nagels;
 • Ribbels of witte vlekjes op de nagels;
 • Schimmelinfectie (onychomycose);
 • Ontsteking van de nagelriemen (paronychia).

Let op: aanmelden, facturatie en alle administratieve handelingen worden verwerkt via Ziyuli Academie.