In de ban van Corona

In de ban van Corona
De wereld ziet er even heel anders uit. Wat is er veel gebeurd in een paar maanden tijd. Op het moment van schrijven, eind mei, zijn de contactberoepen grotendeels een aantal weken aan het werk en alles gaat langzaamaan (gedeeltelijk) open. Ben jij blij dat je weer aan het werk mocht en voel je je veilig?

Versoepeling maatregelen
Op 6 mei kondigde minister-president Mark Rutte aan dat kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, visagisten, pedicures en andere professionals in de uiterlijke verzorging hun vak vanaf 11 mei weer mochten uitoefenen, nadat ze bijna twee maanden thuis hadden gezeten. Wij hopen dat je je tijd nuttig hebt besteed en je misschien zelfs verder hebt kunnen ontwikkelen in je vakgebied met webinars, online trainingen et cetera. Vanaf 1 juni gaat het OV weer rijden (met verplicht mondkapje!), de horeca gaat met extra maatregelen open en er mogen weer evenementen met kleine groepen worden georganiseerd. Stapje voor stapje banen we ons een weg door het Coronatijdperk.

Mondkapjes
Het is je vast niet ontgaan dat FNV MOOI zich er hard voor maakt dat jij als kapper of beauty professional een mondkapje kunt gebruiken. Immers: safety first, iedere foute spetter telt! Zelfs als iemand geen klachten heeft, kan deze persoon het virus in zich dragen en verspreiden. Het OV een mondkapje, dan wij ook! Zodat we in ieder geval proberen zo veilig als mogelijk te werken in de salons.

Veilige werkplek
Nu de salons weer open zijn, horen wij veel geluiden van werknemers over werkplekken waar helemaal niets geregeld is. Gelukkig zijn er ook werkgevers die het extra goed hebben geregeld en een zo’n veilig als mogelijke werkplek hebben gecreëerd voor werknemers en klanten. Vergeet niet dat het virus niet weg is en op elk moment weer de kop op kan steken. Wees dus voorzichtig! Ga in gesprek met je werkgever als je je niet veilig voelt en ZZP’ers: zorg voor jezelf en je klanten! Wij zijn benieuwd hoe het gesteld is met jouw werkplek en hebben daarom het meldpunt #IkWilVeiligWerken gelanceerd. Laat ons weten hoe veilig jij je voelt op jouw werkplek via  www.fnvmooi.nl/meldpunt-ikwilveiligwerken/.

Wees voorzichtig!

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier