5 Feiten en fabels over de huid

Voor schoonheidsspecialisten is het gesneden koek, maar andere beauty- en haarprofessionals die niet zoveel kennis hebben van de huid kunnen soms de feiten niet van de fabels onderscheiden. Met zoveel informatie die je tegenwoordig alleen al online kunt vinden, is dat ook best een uitdaging. Klopt het wat er staat of is het onzin? Schoonheidsspecialiste Rianne Smits van Beauté de Prestige geeft in dit artikel opheldering over een aantal feiten en fabels over de huid en huidverzorgingsproducten!

Een zonnebrandcrème is alleen nodig in de zomer > Fabel
Rianne: “Een zonnebrandcrème is de beste anti-aging-crème die er bestaat. De zonkracht bepaalt hoeveel ultraviolette straling (UV) er in het zonlicht zit. Iedere dag is er dus UV-straling in de lucht aanwezig, al zien we de zonnestraling maar een paar maanden per jaar. De zonkracht kan op koele dagen even sterk of sterker zijn dan op een zonnige dag en komt dus ook op jouw huid en veroorzaakt huidveroudering en huidschade die niet altijd direct zichtbaar is. Daarom is het belangrijk om iedere dag een dagcrème te gebruiken met een sun protecting factor (spf).”

Het is beter om regelmatig te wisselen van huidverzorgingsproducten > Feit
Rianne: “Omdat de huidconditie kan veranderen vanwege factoren zoals bijvoorbeeld weersverandering, medicatie, stress of hormoonschommelingen is het zeker aan te raden om tussentijds de productkeuze aan te passen op de huidbehoefte. Maar wisselen tussen merken is veelal niet nodig omdat de meeste merken meerdere lijnen en producten aanbieden, zodat er in de meeste gevallen wel een product binnen hetzelfde merk is dat past bij de huidconditie en huidbehoefte op dat moment.”

Hoe duurder een huidverzorgingsproduct, hoe beter het voor je is > Fabel
Rianne: “Duurdere producten werken helaas niet altijd beter dan goedkopere producten. Het soort ingrediënten en de samenstelling van de formule spelen een belangrijke rol in de kwaliteit van een product en bepalen voor een groot deel de prijs. Ook kunnen de mate van naamsbekendheid, marketing en een mooie verpakking de prijs doen laten oplopen. Om je huid te blijven stimuleren en daadwerkelijk resultaat van een product te zien, is het belangrijk om ingrediënten op je huid aan te brengen die ook daadwerkelijk iets doen. Denk bijvoorbeeld aan retinol en peptides.”

Reinig je huid ook ’s ochtends > Feit
Rianne: “Het is belangrijk om ook ’s ochtends je huid te reinigen, omdat je ‘s nachts afvalstoffen afvoert en transpireert. Het is belangrijk dat je producten voor overdag op een schone huid aanbrengt, zodat alle werkstoffen goed opgenomen kunnen worden.”

Huidveroudering ontstaat alleen door invloeden van buitenaf > Fabel
Rianne: “Huidveroudering wordt beïnvloed door onder andere zon, roken, slechte leefstijl en verkeerde cosmetica. Na ons 30e levensjaar neemt ons collageen met 1-3% per jaar af. Als we 40 jaar zijn, hebben we gemiddeld zo’n 10-30% minder collageen. Dus het is ook verstandig om de huid van binnenuit te voeden door bijvoorbeeld een goed collageen supplement en gezonde voeding met bijvoorbeeld veel antioxidanten, zoals aardbeien, frambozen en bosbessen.”

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier