5 haartips van Hairdresser of the Year 2022 Mark van Westerop

Tijdens de 30e editie van de Coiffure Award werd Mark van Westerop van Pro-Solo uit Alkmaar – voor de derde keer in zijn carrière – uitgeroepen tot ‘Hairdresser of the Year’. Naast de hoofdprijs ontving hij ook de Coiffure Award voor ‘heren regio Noord’. Mark heeft inmiddels maar liefst 22 (!) Coiffure Awards op zijn naam staan, de eerste uit 2008. De ervaringsdeskundige geeft zijn 5 ultieme haartips en deelt zijn haargeheimen.

Haar zegt veel!
Mark: “Je haar vertelt veel, zowel qua look als over hoe gezond je leeft. Als je iemand omschrijft, dan komt toch vaak het haar op een eerste of tweede plaats. Je haar zegt namelijk veel over jou als persoon, waar je voor staat, wat je wilt uitstralen en hoe je je voelt.”

5 ultieme haartips

  1. Mooi terwijl je slaapt
    Dit is de makkelijkste manier om lokken wat textuur te geven: ga slapen met enkele vlechten en spray die licht in met een fixatiespray. Haal de vlechten er ’s ochtends weer uit voor een compacte structuur. Gebruik je handen en daarna bijvoorbeeld een wax spray voor een wolliger effect. Borstel het haar licht door en style het met een elixer.
    Extra tip: ga voor een gepolijst eindresultaat met dezelfde soort vlechten of maak verschillende vlechtstructuren voor een rauwere look.
  1. Tip voor mannen
    Helaas krijgen veel mannen te maken met kaalheid, maar gelukkig zijn er tips om het haar voller te laten lijken. Gebruik voordat je wax, clay of pomade in het haar doet, eerst een droogshampoo. Hierdoor verdwijnen textuurproducten minder snel in het haar, waardoor je een langere houdbaarheid hebt van de look.
  1. Voorkom onnodig wassen van het haar
    Een kledingstuk wat je vaak wast, verliest ook glans en stevigheid. Probeer het haar goed te spoelen met lauw water in plaats van te wassen. Sluit af met conditioner.
  1. Droge hoofdhuid versus roos
    Veel mensen denken dat ze roos hebben, maar dat is eigenlijk een droge hoofdhuid waardoor ze de verkeerde producten gebruiken en er niet vanaf komen. Roos is een plakkerige schilfering, terwijl een droge hoofdhuid meer poederig is. Laat daarom een specialist hiernaar kijken zodat je niet onnodig geld spendeert aan verkeerde producten en snel van je klachten af komt.
  1. Hair/face lift
    Geef je gezicht een optische lift door je haar in een hoge staart of knot bovenop je kruin te dragen. De opwaartse belijning heeft een groots effect. Tijdloos en never out of style!

Credits:
Mark van Westerop – @coiffureaward.nl

  • Vraag
    aan FNV MOOI?

    • Bel 030 - 23 14 221
    • Stel je vraag per e-mail
  • Word lid
    van FNV MOOI

    • Hulp & advies
    • Kortingen op producten
    • Antwoorden op al je vragen
    Klik hier