Beurzen weer van start maar kijk uit voor de deltavariant!

Na een lange periode van coronamaatregelen en beperkingen, mogen nu ook de beurzen weer van start met de aankomende versoepelingen die op 26 juni ingaan. FNV MOOI adviseert je te blijven opletten, want het RIVM waarschuwt voor de oprukkende deltavariant van het coronavirus.

Evenementen toegestaan
Als kapper en/of beautyprofessional kijk je er wellicht al lang naar uit: een beursbezoek waarbij je je kunt laten inspireren, je producten aan kunt schaffen, lezingen kunt volgen, netwerken met vakgenoten en nog veel meer. Met de aankomende versoepelingen gaat ook het beursseizoen weer van start. Want vanaf 26 juni zijn alle evenementen die plaatsvinden in reguliere publieke plaatsen, zoals beurzen, toegestaan. Op doorstroomlocaties zoals op de beursvloer maar bijvoorbeeld ook in winkels en musea, kan 1 bezoeker per 5 vierkante meter ontvangen worden. Kijk hier voor meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/06/18/nederland-zet-grote-stap-bijna-alles-kan-op-anderhalve-meter.

Zet in je agenda
Ben je benieuwd of de organisatie van  jouw favoriete beurs het aan durft en tijd genoeg heeft om dit najaar te starten? Kijk dan vooral voor het laatste nieuws even op de website van die organisatie. FNV MOOI heeft alvast een aantal data die je in je agenda kunt zetten:

 • Hair X-perience in Evenementenhal Gorinchem: 5 en 6 september 2021
 • Beauty Days in Evenementenhal Gorinchem op 4,5 en 6 september 2021
 • Beauty Trade Festival in Jaarbeurs Utrecht op 25, 26 en 27 september 2021

 

Deltavariant coronavirus
Naast al deze goednieuwsberichten waarschuwt het RIVM ook voor de oprukkende deltavariant van het coronavirus. Deze variant (voorheen de Indiase variant) wordt steeds vaker in Nederland gevonden. Naar verwachting zal de deltavariant in de loop van deze zomer de alfavariant (Britse variant) verdrongen hebben als dominante virusvariant in Nederland. Dit beeld ziet het RIVM ook in de ons omringende landen. Op dit moment is het najaar een punt van zorg, als de deltavariant dominant is geworden. De meer besmettelijke deltavariant kan dan tot een nieuwe golf van besmettingen leiden, aangezien dan nog niet iedereen in Nederland (volledig) is gevaccineerd. Een toename van besmettingen kan leiden tot een toename van ziekenhuis-en IC-opnames. Of de deltavariant niet alleen besmettelijker is maar ook ziekmakender, wordt verder onderzocht. Volgens het RIVM is de beste bescherming tegen het virus vaccinatie. Om verspreiding van het virus en de deltavariant zo veel mogelijk af te remmen is het belangrijk dat mensen, ook nu er weer meer kan, zich aan de maatregelen blijven houden. Houd 1,5 meter afstand tot anderen, was regelmatig je handen en blijf thuis als je klachten hebt en laat je testen. Ook op vakantie en ook als je gevaccineerd bent.

Kijk hier voor meer informatie: https://www.rivm.nl/nieuws/deltavariant-rukt-op.

 

 

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier