Cao onderhandelingen door werkgevers op slot gezet

Op 24 november kwam FNV MOOI samen met CNV en ANKO in de hoop grote stappen te kunnen zetten om te komen tot een nieuwe cao voor het Kappersbedrijf. Helaas moest er meerdere malen geschorst worden omdat werkgevers (ANKO) te veel waren afgeweken van de door bonden eerder gedane voorstellen, bezwaren en afspraken.

Vorige week heeft de onderhandelingsdelegatie van de ANKO tijdens de schorsing van bonden een eindbod gedaan, dat is zoiets als “slikken of stikken”. Een eindbod sturen naar partijen tijdens een schorsing is zeer ongebruikelijk. FNV MOOI is dan ook zeer teleurgesteld dat de onderhandelingsdelegatie van de ANKO de onderhandelingen met ons niet meer mogelijk maakt. FNV MOOI is van mening dat de onderhandelingsdelegatie tijdens de laatste bijeenkomsten en met het eindbod een stap terug heeft gezet en zich heeft gedistantieerd van de belangen van de werknemers in deze branche.

Eerder vandaag stuurde FNV MOOI de ANKO een brief waarin FNV MOOI laat weten niet te spreken te zijn over het eindbod en dit eindbod dan ook negatief aan zijn leden te zullen voorleggen. Want loonsverhoging beloven maar daarnaast veel verslechteringen willen doorvoeren in de cao is niet de oplossing vindt FNV MOOI. Op die manier blijft er niets van de loonsverhoging over. Sterker nog, kappers in bepaalde functiegroepen gaan er zo’n € 200,- per maand op achteruit.
Verder moet er ook nog iets gedaan worden aan afspraken die sociale partners in het belang van de werknemers in het verleden hebben gemaakt maar die tot nu toe niet zijn nagekomen. De komende dagen zal FNV MOOI het eindbod voor jou concretiseren, daarna krijg jij als bondslid van FNV MOOI het laatste woord over het voorstel van de werkgevers. Hierover later in de week meer, houd daarom je e-mail goed in de gaten.

 

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier