Dag van de Aarde

Vandaag is het de Dag van de Aarde. Bij sommige mensen staat deze dag ook wel bekend onder de Engelse benaming: Earth Day. Er worden vandaag allerlei activiteiten georganiseerd die tot doel hebben mensen bewust te maken van het bijzondere van de aarde en het leven daarop. Ook in de uiterlijke verzorging wordt er steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid, ‘groene’ natuurlijke haar- en cosmeticaproducten en bijvoorbeeld minerale make-up. 

Huid en haar
Als haar- en/of beautyprofessional is het belangrijk om bewust om te gaan met producten in de salon, maar ook in je eigen dagelijkse leven. Scheid je afval, weet wat je op je eigen huid en in je haar smeert maar ook wat je adviseert aan je klanten, welke ingrediënten er in een product zitten en wat deze doen, wat er met een verpakking gebeurt et cetera. Samen maken we de wereld een stukje MOOIer. Vandaag wordt er op positieve wijze aandacht gevraagd voor de wereldproblematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering.

Verduurzamen in de uiterlijke verzorging
Duurzame cosmetica, wat is dat eigenlijk? Bij duurzaamheid wordt er gekeken of mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn, zodat de aarde niet wordt uitgeput. Bij duurzame haar- of beauty-producten gaat het dus niet alleen over biologische ingrediënten, maar bijvoorbeeld ook over productverpakkingen, recyclen én het conserveren van o.a. beschermde plantensoorten.

Kappersbranche
In de kappersbranche zet Chapter Green (o.a. van het haarmerk ZENZ) het initiatief van The Green Scissors in de spotlight, dat ervoor zorgt dat haar teruggegeven wordt aan de natuur en aluminium en plastic verpakkingen gerecycled worden. Kijk voor meer informatie op: www.chapter.green en www.thegreenscissors.org.

FNV MOOI wenst jou een MOOIe Earth Day!

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier