Duurzame Dinsdag

Wist jij dat het vandaag alweer de 22ste editie is van Duurzame Dinsdag? Vandaag staat in het teken van duurzaamheid! Hoe duurzaam ben jij?

Wat is Duurzame Dinsdag?
Elk jaar op de eerste dinsdag van september is het Duurzame Dinsdag. Vandaag krijgen duurzame ideeën en initiatieven een podium in politiek Den Haag. Het kabinet neemt de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van de samenleving. Iedereen met een MOOI idee of initiatief kon zich inschrijven tot 3 juni van dit jaar. In augustus werden de genomineerden bekendgemaakt en vandaag worden de winnaars gekozen in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven. Verder is er de uitreiking van het Duurzame Lintje en wordt de Duurzame Troonrede gehouden.

Symbool
De overhandiging van de koffer staat symbool voor de verbinding tussen de duurzame samenleving en de politiek. De politiek is verantwoordelijk voor het beleid in Nederland, maar met het initiatief van Duurzame Dinsdag krijgt iederéén de kans om gehoord te worden. Door samen te werken en kennis en creativiteit te bundelen, ontstaan de MOOIste ideeën!

In de salon
Ben jij bezig met duurzaamheid in de salon? Werk je bijvoorbeeld met groene producten voor de huid of het haar, recycle je, scheid je het afval of heb je nog andere innoverende tips voor je collega’s? Laat het weten in de comments of bewaar je idee alvast voor volgend jaar en doe mee aan Duurzame Dinsdag! Wie weet mag jij jouw idee wel uitwerken en de wereld inslingeren!

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier