Enquête Black & Mixed Hair Kapper. Geef je mening!

FNV MOOI vindt het belangrijk dat het kappersvak in Nederland op een hoog niveau kan worden uitgeoefend. Vakmanschap zal de komende jaren steeds belangrijker worden. Dat geldt voor alle kappers in Nederland waaronder de groeiende groep Black & Mixed Hair Kappers.

De werkzaamheden, kwaliteiten en competenties binnen de Black & Mixed Hair Kappersgroep die vereist zijn moeten goed in kaart worden gebracht. Daar hebben we je hulp bij nodig. Door deze enquête in te vullen kan er een beroepscompetentieprofiel worden samengesteld. De enquête kun je invullen tot 23 februari 2020. Deelname aan het onderzoek kan geheel anoniem en duurt maar ongeveer 10 minuten!

Vorig jaar hebben FNV MOOI, CNV Vakmensen en de ANKO onderzoek laten doen naar de werkzaamheden van de kapper. FNV MOOI realiseert zich echter dat het beroep van Black & Mixed Hair Kapper vaak andere kwaliteiten van vakmanschap vereist. Daarom wordt dit jaar in kaart gebracht welke werkzaamheden een Black & Mixed Hair Kapper dagelijks uitvoert. Ook wordt onderzocht welke kennis en vaardigheden nodig zijn om het beroep van Black & Mixed Hair Kapper op een hoog niveau uit te kunnen oefenen.

Om dat te achterhalen heeft het onderzoeksbureau in overleg met een aantal Black & Mixed Hair Kappers een vragenlijst opgesteld. FNV MOOI hoopt dat alle Black & Mixed Hair Kappers de vragenlijst in zullen vullen.

Aan de hand van die informatie wordt een beroepscompetentieprofiel Black & Mixed Hair ontwikkeld (BCP). Op basis van dit BCP kunnen beroepsopleidingen, trainingen en cursussen worden ontwikkeld die echt aansluiten op het werk van de Black & Mixed Hair Kappers zodat het vakmanschap de komende jaren verder zal toenemen. Vul daarom de vragenlijst in want door het geven van je mening draag je bij aan toekomstig vakmanschap.

Alvast hartelijk bedankt voor de moeite.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier