Gratis belastinghulp voor leden

Gratis belastinghulp voor leden
Vóór 1 mei aanstaande moet je je belastingaangifte weer hebben gedaan. Heb jij dit nog niet gedaan en ben je lid van FNV MOOI? Dan kun je gratis hulp krijgen bij het invullen van je belastingaangifte.

Belastingaangifte vóór 1 mei
Als je een aangiftebrief van de Belastingdienst hebt ontvangen, dan ben je verplicht om belastingaangifte te doen. Nog tot 1 mei 2019 kun je de belastingaangifte inkomstenbelasting over 2018 indienen, wacht dus niet te lang meer!

Belastingservice FNV
Als lid van FNV MOOI kun je gratis hulp krijgen bij het invullen van je belastingaangifte via de Belastingservice FNV. Je kunt bij de Belastingservice terecht voor o.a.:

 • de aangifte inkomstenbelasting van jou en die van je partner;
 • de voorlopige aangifte aanvragen of wijzigen;
 • toeslagen aanvragen, zoals zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag;
 • tegemoetkoming specifieke zorgkosten (TSZ) laten berekenen.

Gebruik maken van de Belastingservice FNV
Om gebruik te kunnen maken van de Belastingservice dien je een afspraak te maken op www.afspraakmakenfnv.nl. Je vindt daar een invullocatie bij jou in de buurt waar je een afspraak kunt maken. Om je te kunnen helpen met je belastingaangifte, moet je tevens een machtigingscode aanvragen bij de Belastingdienst. Daarmee geeft de Belastingdienst toestemming dat iemand anders jouw belastingaangifte doet. Zonder een machtigingscode kan de Belastingservice je helaas niet helpen. Het kan 5 werkdagen duren voor je de code ontvangt. Let daarop als je een afspraak maakt!

Aangifte voor ZZP’ers
Als ZZP’er bestaat je aangifte inkomstenbelasting uit 2 delen: een privédeel en een zakelijk deel. Het zakelijke deel van je aangifte bestaat uit de winst-en-verliesrekening (de inkomsten en kosten van je bedrijf in het afgelopen jaar) en de balans (de waarde van de bezittingen en schulden van je bedrijf). Controleer of je de gevraagde gegevens beschikbaar hebt om je aangifte inkomstenbelasting in te vullen. Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst www.belastingdienst.nl. Voor het bijhouden van je bedrijfsadministratie kun je ook gebruik maken van het FNV MOOI boekhoudprogramma, lees meer hierover op www.fnvmooi.nl/boekhoudpakket. Ook kunnen leden tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de services van administratiekantoor De Administratie, kijk voor de mogelijkheden op www.deadministratie.nl/fnv-mooi-administratie.

Meer weten?
Klik hier voor meer informatie over de Belastingservice FNV en het maken van een afspraak. Wil je meer weten of heb je (andere) vragen? Neem dan contact met ons op via info@fnvmooi.nl of bel 030-2314221.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier