Hamsterwangen na rimpels en uitgezakte borsten grootste beautyzorg bij vrouwen.

Hangborsten, rimpels, spataderen, dunner wordend haar: allemaal zaken waar vrouwen van 65 jaar en ouder zich zorgen over zouden kunnen maken. Maar blijkbaar start het gepieker over deze lichamelijke problemen al veel eerder: namelijk op 28-jarige leeftijd. Dit blijkt uit onderzoek van Vitamines.com onder 1.500 Nederlandse vrouwen.

Vrouwen vanaf 28-jarige leeftijd bang voor rimpels
De aftakelingsstrijd begint volgens het onderzoek voor vrouwen behoorlijk vroeg, en dus kunnen vrouwen als Roxeanne Hazes, Monica Geuze en Nikkie de Jager – die alle drie richting de 30 gaan – mogelijk binnenkort gaan stressen over rimpels, dunner wordende lippen of hamsterwangen.

24-jarige vrouwen meest tevreden over uiterlijk
Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen op 24-jarige leeftijd het meest tevreden zijn over hun uiterlijk, al kan dat sentiment slechts vier jaar later volledig omslaan. Op 28-jarige leeftijd beginnen Nederlandse vrouwen meer moeite te doen om er weer jonger uit te zien: uit angst voor rimpels (39%), uitgezakte borsten (34%) en hamsterwangen (31%). Ook kan de haardos rond deze leeftijd dunner worden: bijna een kwart (24%) van de respondenten zegt zich daar zorgen over te maken. 19% van de vrouwen ligt regelmatig wakker van dunner wordende lippen.

Top 10 beautyzorgen 2023
1. Rimpels
2. Uitgezakte borsten
3. Hamsterwangen
4. Dunner wordend haar
5. Dunner wordende lippen
6. Grijs worden
7. Hangbillen
8. Kraaienpootjes
9. Spataderen
10. Rimpelig decolleté

Hamsterwangcorrectie in opmars
Een opvallende beautyzorg in de top 3 zijn hamsterwangen. Dave Leusink van Vitamines.com: “Hamsterwangen zijn hangende wangen die het gezicht een verouderde uitstraling geven. Zelfs wanneer de huid van het gezicht vrijwel rimpelloos is, lijkt het gezicht veel ouder door hangwangen, waardoor hamsterwangcorrecties ook in populariteit toenemen. 9% van de vrouwen die zich zorgen maken over hamsterwangen, overweegt daar ook daadwerkelijk iets aan te gaan doen.”

Dagelijks 13 minuten voor de spiegel
Om de tekenen van ouderdom te bestrijden, is de gemiddelde Nederlandse vrouw zo’n 13 minuten bezig met het aanbrengen van de nodige crèmepjes en make-up. Dat komt neer op 79 uur per jaar, oftewel 3 volle dagen volledig bezig zijn met huidverzorging.

1 op de 10 vrouwen voelt zich 5 jaar ouder
Huidverzorging is voor 62% van de vrouwen dé oplossing: respondenten zeggen zich dankzij make-up en anti-aging-supplementen jonger te voelen dan zij daadwerkelijk zijn. Opvallend is ook dat 1 op de 10 vrouwen zich 5 jaar ouder voelt dan zij daadwerkelijk is. Het merendeel, zo’n 54% van de 1.500 ondervraagde vrouwen, zegt daarentegen zeer regelmatig complimentjes over haar uiterlijk te krijgen.

De oplossingen volgens Vitamines.com
Uiteraard draagt Vitamines.com ook een aantal oplossingen aan, zodat we allemaal mooi(er) ouder kunnen worden. Hun top 3 anti-aging-supplementen:
1. Collageenpoeder
2. Vitamine D
3. Co-enzym Q10
Dave Leusink: “Het is opvallend dat zoveel jonge vrouwen van 28 jaar oud, die toch in de bloei van hun leven zijn, zich zorgen maken over het effect dat veroudering op hun gezicht en lichaam kan hebben. Het is echter nooit te vroeg om je huid goed te verzorgen, en de vrouwen van nu hebben het geluk dat er heel veel huidverzorgingsproducten zijn, zoals collageenpoeder dat uit Hollywood is komen overwaaien als hét anti-aging-supplement.”

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier