Help, ik ben ziek op vakantie!

Heerlijk, je hebt vakantie. Je kijkt er misschien al een hele tijd naar uit. Ook met alle perikelen van de afgelopen periode is het erg fijn om even niets te hoeven en bij te komen. Of dat nu in het buitenland of in Nederland is. En dan…word je ziek. Dat is echt balen. Wat moet je doen?

Direct melden en blijf bereikbaar
Meld je direct ziek bij je werkgever of leidinggevende! Niet wachten dus en even aankijken. Zodra je je ziek meldt, worden er namelijk geen vakantiedagen ingehouden over de periode dat je ziek bent. Leg aan je werkgever of leidinggevende goed uit wat er met je aan de hand is. Ga naar je huisarts en zorg voor een doktersverklaring, zodat je die kunt laten zien aan je werkgever of leidinggevende en een eventuele Arboarts. Het is belangrijk dat je bereikbaar bent. Geef dus je vakantieadres door als je niet thuis bent tijdens je ziekte en zorg ervoor dat je een juist telefoonnummer doorgeeft waarop je bereikbaar bent. Zodra je weer beter bent, meld je dit ook direct bij je werkgever of leidinggevende, zodat deze jou beter kan melden.

Corona
Heb je tijdens je vakantie coronaverschijnselen? Dan gelden ook alle bovenstaande verplichtingen. Zit je in het buitenland en weet je niet wat je moet doen? Check de Q&A over reizen en vakantie hier: https://fnvmooi.nl/wijs-op-reis/ of bij de Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl en het RIVM www.rivm.nl.

Houd er rekening mee dat als je reist naar een gebied met code oranje, je geadviseerd wordt om bij thuiskomst twee weken in thuisquarantaine te gaan. Deze dagen worden ingehouden op je vakantiedagen. Ga je naar een gebied met code geel en verandert de code terwijl je daar bent in code oranje, dan ligt het iets anders: het is dan buiten jouw schuld om en de twee weken quarantaine komen voor rekening van je werkgever. Word je ziek (corona) tijdens je vakantie in het binnen- of buitenland, dan meld je je ziek en vallen deze dagen onder de gewone ziektedagen.

Heb je vragen, mail FNV MOOI via info@fnvmooi.nl of bel tussen 09.00 en 12.30 uur of tussen 13.00 en 17.00 uur naar 030 – 23 14 221.

 

  • Vraag
    aan FNV MOOI?

    • Bel 030 - 23 14 221
    • Stel je vraag per e-mail
  • Word lid
    van FNV MOOI

    • Hulp & advies
    • Kortingen op producten
    • Antwoorden op al je vragen
    Klik hier