Het is bijna Moederdag: 4 tips voor leuke acties

Aanstaande zondag 9 mei is het alweer zover: Moederdag. Tijd om al die moeders in het zonnetje te zetten! Hopelijk zit het weer een beetje mee, zodat we ook lekker kunnen genieten van het voorjaar. Als kapper of beautyprofessional kun je natuurlijk leuk inspelen op deze dag met een aantal acties in de salon en online. Of je nu zzp’er of werknemer bent!

1. Zet moeders in het zonnetje
Verwen de moeders die naar de salon komen voor een behandeling deze week een beetje extra. Ben je zzp’er, dan beslis je natuurlijk helemaal zelf wat voor leuks je die moeders kunt bieden. Ben je werknemer, bespreek dan met je werkgever wat jullie in de salon kunnen doen. Hij wordt ook vast heel blij van jouw goede ideeën! Denk bijvoorbeeld aan een lekkere bonbon bij de koffie en/of aan het geven van een kortingsbon voor een vervolgbehandeling. Jullie kunnen ook een cadeaupakket samenstellen met een aantal producten of miniaturen en een cadeau- of kortingsbon. Presenteer het (betaalbare) cadeaupakket op een zichtbare plek in de salon om alle moeders en hun kinderen te inspireren!

2. Inspiratie via social media
Jullie hebben vast heerlijke producten en behandelingen die elke moeder graag zou krijgen of ondergaan. Om die producten en behandelingen extra in de spotlights te zetten, kun je social media nu goed inzetten. Denk bijvoorbeeld aan elke dag een leuke deal op Facebook, Instagram etc. met een lekkere behandeling en een product voor thuisgebruik. Doe dit in verschillende prijsklassen zodat je een breed publiek aanspreekt. Vergeet ook je cadeaubonnen niet!

3. Verstuur een nieuwsbrief
Is er in de salon een mailinglijst om nieuwsbrieven te versturen? Dit is de ideale periode om (lopende) acties of leuke aanraders in een nieuwsbrief onder de aandacht te brengen bij alle klanten. Ben je werknemer, bespreek dit dan met je werkgever. Misschien heeft je werkgever of hebben je collega’s ook nog interessante tips voor in de nieuwsbrief! Je brengt mensen op ideeën voor hun eigen moeder of misschien maken ze zélf graag gebruik van je aanbod.

4. Speciale behandeling
Bied een ware belevenis aan als mensen hun moeder bij jullie in de salon in de watten willen laten leggen. Denk aan een gebakje bij de koffie, een extra lange hoofdhuidmassage en een leuke attentie voor thuis. Degene die het cadeautje geeft, kunnen jullie bijvoorbeeld een korting aanbieden op zijn of haar eigen behandeling.

Houd bij alle acties natuurlijk de coronamaatregelen in acht!

Tip voor je eigen moeder!
Geef je moeder een lekkere verwendag cadeau! Ben jij lid van FNV MOOI? Check dan meteen de voordelen & kortingen die bij het lidmaatschap horen, misschien zit daar een MOOI idee voor een cadeau tussen!

 

 

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier