Korting voor leden op (zorg)verzekeringen 2019

Per 1 januari 2019 stopt het Zorgcollectief FNV/Menzis (lees het hier). Ben je nu nog verzekerd via het Zorgcollectief FNV/Menzis, dan moet je een keuze maken: blijf je bij Menzis of zoek je een andere verzekeraar? Je hebt nog tot en met 31 december 2018 de tijd om over te stappen als je dat wenst. Op www.fnv.nl/zorgverzekering2019 vind je tips voor hoe je een besluit kunt nemen.

Speciaal voor leden heeft FNV twee alternatieven voor korting op je (zorg)verzekering(en). Beide alternatieven zijn voor 2019. Vanaf 2020 wordt door de overheid de zorgverzekeringswet gewijzigd. Dit zal betekenen dat de maximale korting op een basisverzekering 5% zal worden (nu 10%).

1. Ledencollectief bij Univé

Het eerste alternatief is het Ledencollectief van Univé voor alle FNV-leden. Profiteer hierbij van korting op één of meerdere (particuliere) Univé-verzekeringen zoals een inboedelverzekering, autoverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Hoe meer schadeverzekeringen je bij Univé hebt, hoe hoger je korting op de zorgverzekering. Zo kun je tot 10% ledenkorting krijgen op de zorgverzekeringen Zorg Vrij en Zorg Geregeld. Bereken snel wat jij kan besparen op www.unive.nl/collectiefvoordeel/ledenvoordeel-fnv.

2. Collectiviteitskorting voor ZZP’ers

Als je FNV lid bent en werkt als  ZZP’er of als je meeverzekerde partner ZZP’er is, biedt Expereans (samenwerkingspartner van de FNV voor de Werk & Gezondheid Arts) een uitgebreid aanbod met korting op de premie bij diverse zorgverzekeraars. Voorwaarde hierbij is dat je het KVK-nummer van jouw onderneming opgeeft. De kortingspercentages variëren van 5-8% op de basisverzekering en 5-10% op de aanvullende (tand)verzekeringen. Kijk voor meer informatie over dit alternatief op www.hetzzpzorgloket.nl/zorgverzekering/.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het stoppen van het Zorgcollectief FNV/Menzis, de alternatieven, tips of een stappenplan voor het kiezen van je zorgverzekering 2019? Kijk dan op www.fnv.nl/zorgverzekering2019.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier