Lobby FNV MOOI op Prinsjesdag 2017

Morgen is het de derde dinsdag van september en dat betekent Prinsjesdag! Een belangrijke dag voor ons allemaal, want wat zal het regeringsbeleid voor aankomend jaar worden en wat betekent dat voor jou? Als vakorganisatie komt FNV MOOI op voor jouw belangen als het gaat over je opleiding, werk en inkomen, daarom zijn ook wij morgen aanwezig in Den Haag.

Zo is FNV MOOI er morgen bij wanneer talentvolle jonge kappers en schoonheidsspecialisten het haar en make-up mogen verzorgen van maar liefst 17 Tweede Kamerleden bij Aveda The Hague. Twee nationaal kampioenen maken deel uit van het make-over team: kapper Emmy Pan-Anun en schoonheidsspecialiste Shana Veltman. Met dit Prinsjesdagevent laten MBO-studenten het MBO en de waarde ervan voor Nederland zien: zo’n 500.000 jongeren leren op het MBO een vak en bijna de helft van onze beroepsbevolking heeft een MBO-diploma. Om dit te benadrukken zal FNV MOOI samen met sociale partners aan de aanwezige Kamerleden een ludiek boekje uitreiken om de terugloop van de BBL-opleiding onder de aandacht te brengen.

Naast aandacht voor de BBL-opleiding, vraagt FNV MOOI morgen ook aandacht voor belangrijke kwesties als de zelfstandigenaftrek en de plannen voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers, de onduidelijke en oneerlijke Wkkgz voor schoonheidsspecialisten, het behoud en uitbreiding van het lage btw-tarief voor arbeidsintensieve diensten en de situatie van het kapperspensioenfonds. Alle aanwezige parlementariërs ontvangen daarom van FNV MOOI een uniek cadeau met de vraag ook hún licht te laten schijnen op deze prangende kwesties.

Wil jij weten hoe deze dag verloopt? Volg ons dan op Facebook- en Twitter voor het laatste nieuws en een uitgebreid fotoverslag.

 

  • Vraag
    aan FNV MOOI?

    • Bel 030 - 23 14 221
    • Stel je vraag per e-mail
  • Word lid
    van FNV MOOI

    • Hulp & advies
    • Kortingen op producten
    • Antwoorden op al je vragen
    Klik hier