Mbo’ers stylen bewindslieden en Tweede Kamerleden op Prinsjesdag

Op dinsdag 21 september verzorgen jonge talentvolle kappers en schoonheidsspecialisten uit het mbo het haar en make-up voor diversen bewindslieden en Tweede Kamerleden voor Prinsjesdag 2021. En net als alle voorgaande jaren is ook FNV MOOI hierbij aanwezig.

Vertegenwoordiging mbo
Onder andere Demissionair minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) starten hun dag met een bezoek aan beautysalon Aveda The Hague. Naast bovengenoemde brengen ook nog vier Tweede Kamerleden van vier verschillende politieke partijen een bezoek aan de salon. Zij laten hun haar stylen en hun make-up verzorgen door nationaal kampioen Ynola Lommerse (kapper) en Team Netherlands lid WorldSkills 2019 Esmé Hemmes (schoonheidsspecialiste).

Dit is mbo
‘Dit is mbo’ is hét platform waarbinnen onder andere de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands samenwerken om met activiteiten de Nederlandse samenleving te laten zien dat het mbo veel te bieden heeft. Zonder goed beroepsonderwijs en vakmanschap kan onze maatschappij niet goed functioneren. Het Prinsjesdagevent is één van deze activiteiten. Deelnemende organisaties zijn: Aveda The Hague, ANKO, CNV Vakmensen, FNV MOOI, de MBO Raad, WorldSkills Netherlands, SBB en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Vitale beroepen
Goed opgeleide vakmensen hebben Nederland veel te bieden. Mbo’ers die worden opgeleid tot bijvoorbeeld kapper, bloemist of patissier zijn na hun opleiding van grote waarde voor de maatschappij. Prinsjesdag 2021 staat in het teken van de vitale beroepen. Om dat te onderstrepen gaan diverse politici op Prinsjesdag in op de uitnodiging van ‘Dit is mbo’ en brengen in de ochtend een bezoek aan de salon.


Foto’s 2019

  • Vraag
    aan FNV MOOI?

    • Bel 030 - 23 14 221
    • Stel je vraag per e-mail
  • Word lid
    van FNV MOOI

    • Hulp & advies
    • Kortingen op producten
    • Antwoorden op al je vragen
    Klik hier