‘Na een haartransplantatie ben je een ervaringsdeskundige’

‘Na een haartransplantatie ben je een ervaringsdeskundige’ Dat kopt een persbericht van Zantman Kliniek.

Zantman Kliniek is een kliniek voor haartransplantatie. De kliniek is ook ervaren in de meer specialistische haartransplantatiebehandelingen zoals wenkbrauw- en baard haartransplantatie,  kroeshaartransplantatie en reconstructieve haartransplantaties.

BN’ers en hun ‘nieuwe haar’
We zien het steeds meer bij Bekende Nederlanders: een opvallende nieuwe haardos, op de plek waar het haar eerder niet of slechts dunnetjes aanwezig was. Frank de Boer, Gerard Ekdom, Ruud Gullit en Arie Boomsma: allemaal BN’ers die ervoor kozen om een nieuwe bos haar te laten implanteren. Zij hebben niet alleen een haartransplantatie ondergaan, maar ook nieuwe kennis opgedaan.

Haartransplantatie
Over haartransplantaties bestaan nogal wat misverstanden volgens Dr. Olga van Putten-Rademaker MSc van Zantman Kliniek. Mensen hebben vaak geen idee wat het precies is. De deskundige van Zantman Kliniek vertelt 5 dingen die iemand leert die een haartransplantatie heeft ondergaan.

5 dingen die je leert als je een haartransplantatie hebt ondergaan:

 1. Mensen hebben geen idee wat een haartransplantatie is

Wanneer je zelf een haartransplantatie hebt ondergaan, kom je erachter dat:
– Het haar NIET ergens van het hoofd wordt geschoren en op de juiste plek vastgeplakt.
– NIET het haar van iemand anders wordt gebruikt.
– Het haar NIET uit een ander deel van het lichaam wordt verwijderd.
In werkelijkheid worden er vanuit de achterzijde van het hoofd groepjes haarzakjes (met haren) verwijderd, die daarna in kleine gaatjes in het kale gebied worden geplaatst. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving, zodat het pijnloos is.

 1. Het verandert je leven

Het klinkt misschien wat heftig, maar na het ondergaan van een haartransplantatie weet je het zeker: een haartransplantatie verandert je leven. Wanneer je te kampen krijgt met haaruitval, heeft dit vaak een enorme impact op het zelfvertrouwen en zelfrespect. Wanneer deze kale plekken verdwijnen, stijgt het gevoel van eigenwaarde.

 1. Het werkt écht

Veel mensen zijn sceptisch over de werking van haartransplantaties. Vaak wordt gedacht dat het maar een tijdelijke en onnatuurlijke oplossing is, maar na de behandeling weet je dat die opvatting niet klopt. De nieuwe haargroei is permanent en de nieuwe aangroei gaat volledig natuurlijk via nieuwe haarwortels. Bovendien ziet het eindresultaat er prachtig uit.

 1. Je ontwikkelt een extra zintuig

Wanneer je een haartransplantatie ondergaat, ontwikkel je een extra zintuig waarmee je razendsnel andere haartransplantaties herkent. Raar? Nee. Vergelijk het met auto’s. Wanneer je een bepaald merk auto hebt gekocht, zie je ze ineens overal rijden. Dit effect is ook terug te zien bij haartransplantaties. Lange Frans en Marc-Marie Huijbregts? Je ziet het direct aan deze mannen. En daarnaast zie je ook het verschil tussen een kwaliteit in haartransplantatie en minder goed resultaat. De beste haartransplantatieresultaten zijn onzichtbaar, omdat de getransplanteerde haren niet van natuurlijke haren te onderscheiden zijn.

 1. Haar terug hebben betekent niet dat elk kapsel mogelijk is

Als je ineens van geen haar naar wel haar gaat, dan wil je dat graag laten zien. Dat kan, maar niet op elk denkbare manier. Nieuw haar betekent nog niet dat je een supermodel bent. Een kapsel met een grote kuif of lang haar zal misschien niet zo goed staan of zelfs maar mogelijk zijn.

De conclusie van Zantman Kliniek: na een haartransplantatie ben je ook een ervaringsdeskundige.

Ben jij het hiermee eens?

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier