Nieuwe cao voor kappers – welke punten vind jij belangrijk?

Ben jij kapper en werk je in loondienst? Dan horen wij graag welke punten jij belangrijk vindt.

De kapperscao is eind januari 2020 afgelopen. Het is dus weer tijd voor een nieuwe, verbeterde cao voor jou want het gaat goed in de branche. Daarom vragen wij aan jou om de wensen waarvan jij vindt dat ze verwezenlijkt moeten worden in een nieuwe cao aan ons door te geven, zodat wij ze weer door kunnen geven aan de ANKO.

De werkgeversvereniging ANKO heeft laten weten dat zij op dit moment nog niet klaar is om ons uit te nodigen, maar dat zij dat wel z.s.m. gaat doen. Jammer, want dat betekent dat de cao te laat wordt afgesloten. FNV MOOI zal er alles aan doen om z.s.m. een MOOIe cao af te sluiten.

Om jouw belangen goed te behartigen, moeten wij weten wat jij belangrijk vindt, wat jij nodig hebt, wat je eventueel mist, welke afspraken uit de huidige cao niet worden nageleefd of volgens jou anders omschreven moeten worden.

Hieronder hebben wij een puntenlijst opgesteld met onderwerpen die van grote invloed zijn op jouw werk en waarover wij met werkgevers in onderhandeling zouden willen gaan. Wat vind jij hiervan? Kijk voor de toelichting op deze punten op deze pagina en beoordeel daar de onderstaande punten en geef daar je eigen wensen aan.

Wij streven naar een verdere loonstijging en betere arbeidsvoorwaarden. Onze voorstellen aan werkgevers gaan verder uit van gewoon gezond en goed werk, solidariteit en economische zelfstandigheid. Dit alles vatten we samen in onderstaande punten:

 1. Hoger loon
  (wat is het minimum in % dat je verwacht bij je loon te krijgen)
 2. Afschaffen Loongebouw B
 3. Alle ziektedagen uitbetalen
 4. Gezond werk
 5. Zekerheid
 6. Scholing
 7. Training(avond)
 8. Reparatie WW
 9. Handhaving
 10. Pensioen
 11. Prijsvrij je eigen haar doen
 12. Verlof bij ziekte of de dood van je huisdier

 

Wij zijn op zoek naar nieuwe werknemers die met ons mee willen denken.
Wil je met ons meedenken tijdens de cao-onderhandelingen en ben je kapper in loondienst? Mail dan je naam, adres en telefoonnummer naar info@fnvmooi.nl en vermeld ‘Meedenken kappers-cao 2020’.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier