Prinsjesdag 2022: het was weer een MOOIe dag!

Gisteren was het voor talentvolle mbo-studenten weer een bijzondere en MOOIe dag, want zij mochten het haar en de make-up verzorgen van een aantal ministers en maar liefst 13 Tweede Kamerleden! De dag werd mede mogelijk gemaakt door FNV MOOI en uiteraard waren wij ook aanwezig!

Haar en make-up
Robbert Dijkgraaf (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Dennis Wiersma (minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs) en Micky Adriaansens (minister van Economische Zaken en Klimaat) startten Prinsjesdag 2022 met een bezoek aan de mbo-studenten in de Haagse beautysalon Aveda. Met de activiteit werd aandacht gevraagd voor het belang van goed opgeleide mbo’ers in de samenleving. Daarnaast werd er door FNV MOOI aandacht gevraagd voor de financiële situatie van de BBL studenten in de hele uiterlijke verzorging.

Vakkampioenen
De ministers en Kamerleden werden ontvangen door diverse nationaal kampioenen van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Vier kappers, waaronder Nederlands Skills Heroes kampioen Huseen Alshikh-Khaled en drie schoonheidsspecialisten, waaronder Nederlands kampioen Floor Reintjes stonden voor hen klaar. Skills-ambassadeur en gastvrouw Fabienne Bakker ontving de bezoekers samen met de landelijke mbo-ambassadeur Clemens van den Broek. Nederlands Skills Heroes kampioen boulanger Daan Filius zorgde voor wat lekkers voor bij de koffie. Fashion student La Rose Kifu was in de salon om speciaal voor de gelegenheid gemaakte dassen en pochetten uit te reiken.

De dag werd mede mogelijk gemaakt door: Aveda The Hague,  FNV MOOI, CNV Vakmensen, ANKO, de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands.

 

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier