Starten als ZZP’er in crisistijd

Het KvK trendrapport laat zien dat er steeds minder mensen starten als ondernemer. Dat komt door de coronacrisis, zo meldt het trendrapport. Maar wat als je toch nú de stap wilt wagen en wilt starten als ZZP’er in crisistijd?

Minder goed beschermd
Als werknemer ben je meer beschermd; je mag niet altijd ontslagen worden. Maar zeker in coronatijd ben je niet zomaar verzekerd van je baan in loondienst. Er kan immers iets gebeuren, zoals een faillissement. Vooral in coronatijd is dat een angst voor steeds meer werknemers en natuurlijk werkgevers. Gelukkig heb je als werknemer bij ontslag of een faillissement recht op WW, zodat je je rekeningen en boodschappen kunt blijven betalen. Als ZZP’er ligt dat een stuk lastiger. Je bent vaak niet gegarandeerd van inkomsten en je bent minder goed beschermd bij bijvoorbeeld een lockdown. De meeste ZZP’ers in de uiterlijke verzorging hebben zelf al kunnen ervaren dat er een aantal haken en ogen zitten aan de financiële tegemoetkomingen van de overheid. Die is aan regeltjes en voorwaarden verbonden, waardoor je niet zeker bent van financiële steun.

MOOI Lijfstijl
In de komende editie van het magazine MOOI Lijfstijl dat half mei verschijnt, lees je het verhaal van Sheryl Djadoenath van Duchess ‘D Design: een salon voor nagels, make-up en hairstyling. Sheryl had tijdens de tweede lockdown geen recht op financiële steun en besloot onder meer les te gaan geven, zodat ze meer risicospreiding heeft. Wil je toch aan de slag als ZZP’er, lees dan vooral het artikel ‘Starten als ZZP’er in crisistijd’ in MOOI Lijfstijl. In het artikel geven we je handige tips, waarmee je goed voorbereid kunt beginnen. In de rubriek ‘MOOI Vertelt’, lees je meer over het pensioen van de ZZP’er.

Hulp & advies
FNV MOOI is er voor werknemers en ZZP’ers in de uiterlijke verzorging. Wil jij graag starten als ZZP’er of heb je een andere vraag? Stuur je vraag naar info@fnvmooi.nl of bel met 030 – 23 14 221.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier