Tips om jouw haarcreatie te fotograferen

Ben jij ook zo onder de indruk van de prachtige foto’s van kapper en fotograaf Hans Beers in de nieuwste editie van FNV MOOI Lijfstijl? Hans licht een aantal trends uit voor de nazomer en het najaar én hij geeft handige tips en tricks voor de verzorging van het haar. In dit artikel geeft Hans tips over waar je op moet letten bij het maken van foto’s van je creaties. Handig!

Metamorfoses
Hans: “Toen ik met mijn kapsalon Hair Stage begon, begon ik ook meteen met het aanbieden van metamorfoses. Ik vind het, net als veel andere kappers, enorm leuk om iemand een totaal nieuwe look te geven. Maar bij een metamorfose horen wel voor- en na-foto’s. De fotograaf die ik had gevraagd, lag boven mijn budget en hij opperde: ‘Waarom doe je het niet zelf?’. Hij was bereid om mij de basics uit te leggen. Ik heb lampen gehuurd en ging aan de slag. Ik vond het zo leuk en het ging best goed voor een eerste keer. Daarna heb ik zelf lampen aangeschaft en die staan nu eigenlijk altijd ‘schietklaar’ in de salon. Mijn salon is een werkplaats, een atelier, geen toonzaal. Dat kun je goed zien op de foto.”

Tips voor het maken van foto’s
– Fotografeer jouw model (klant) altijd zonder kapmantel; dat ziet er tien keer beter uit;
– Laat het model staan. Zo vermijd je dat je steeds boven op het hoofd fotografeert;
– Zorg voor een rustige achtergrond, liefst een witte muur. Sommige kappers hebben een scherm met naam of logo van de salon klaarstaan. Dat zorgt voor gratis reclame als de foto op social media wordt gedeeld. LET OP: je hebt altijd toestemming nodig van je klant als je zijn of haar foto wilt gebruiken!
– Als je fotograferen leuk vindt en je wilt je er echt op toeleggen, zorg dan voor een camera die losse studiolampen aan kan sturen.
– Een studiolamp met een parapluutje of een softbox geeft een mooie zachte belichting.
– Richt één lamp op het model, bij voorkeur iets schuin boven het hoofd, en de andere lamp op de muur achter het model voor een snel en mooi resultaat.
– Veel mensen zijn niet gewend om te poseren, dan werkt het goed om ze een kijkrichting mee te geven: kijk naar die deur, kijk naar buiten etc.
– Verder is het net als met knippen: oefenen, oefenen, oefenen!

Mullet
In MOOI Lijfstijl toont Hans een nieuwe trend voor het najaar: de Mullet. Wil jij de Mullet leren knippen? Hans geeft deze training onder andere op 29 september bij Wella in Nieuwegein. Mail voor meer info naar info@hansbeers.com.

www.hansbeers.com

Credit foto salon: Hans Beers
Credits foto Mullet 002:
Fotograaf: Martin Bierman
Make-up en styling: Annemieke Tip
Haar: Hans Beers

 

 

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier