Volg gratis scholingen dankzij nieuwe subsidieregeling!

Wil je extra aanbod creëren voor behoud van werk of doorstromen naar ander werk? Dan kun je gebruik maken van diverse gratis scholingen ter waarde van € 75 tot € 1.250. Dit is mogelijk door de subsidieregeling ‘NL leert door met de inzet van sectoraal maatwerk’ die de overheid ter beschikking heeft gesteld.

Binnen het nieuwe samenwerkingsverband tussen ProVoet, erkende brancheopleiders en exameninstellingen en twee opleiders op het gebied van taal en ICT is er een passend scholingsaanbod samengesteld voor de sector

Zorg en Welzijn, Uiterlijke Verzorging, branches Voetzorg en Schoonheidsverzorging.

De overheid subsidieert 80% van het scholingsbedrag en de opleiders dragen 20% van de kosten. Hiermee zijn de scholingen gratis voor de deelnemer. Een welkome boost voor onze branches!

De Nederlandse overheid doet deze investering onder andere omdat omscholing een eerste stap kan zijn om over te schakelen naar de kansrijke uiterlijke verzorgingsbranche binnen de voetzorg en de schoonheidsverzorging. Voor gediplomeerde specialisten in de uiterlijke verzorging is dit een kans om verder te ontwikkelen binnen het eigen vakgebied voor behoud van werk. Dit is mogelijk door je specialistisch aanbod te vergroten, bijvoorbeeld met de doorstroom van pedicure naar medisch pedicure. Meer dan ooit is het belangrijk dat pedicures en schoonheidsspecialisten productief en flexibel inzetbaar blijven en zich professioneel blijven ontwikkelen.

Om deze scholing mogelijk te maken heeft ook FNV MOOI en zijn collega’s in de Stichting van de Arbeid  dit mooie initiatief gesteund. FNVMOOI ziet dat de scholing met inzet van sectoraal maatwerk veel kan betekenen voor behoud van en overgang naar werk. Er zijn in onze branches veel mogelijkheden tot groei en ontwikkeling. Om aan één of meerdere scholingsactiviteiten deel te kunnen nemen moet je 18 jaar of ouder zijn en nog niet de pensioengerechtigde leeftijd hebben behaald. Dit is een hele mooie kans om je als gediplomeerd specialist zekerder te stellen van werk. Het aanbod van alle scholingsactiviteiten van de deelnemende opleiders staat op de gezamenlijke website:

www.subsidie-NL-leert-door-provoet.nl

Schrijf je vandaag nog in bij een van de opleiders op deze website en start direct met een of meer scholingsactiviteiten. Of laat je persoonlijk adviseren door de opleider om te kijken waar voor jou kansen en mogelijkheden liggen.

  • Vraag
    aan FNV MOOI?

    • Bel 030 - 23 14 221
    • Stel je vraag per e-mail
  • Word lid
    van FNV MOOI

    • Hulp & advies
    • Kortingen op producten
    • Antwoorden op al je vragen
    Klik hier