Winnaars Skills Heroes 2020

Vandaag bereikten de nationale finales van Skills Heroes zijn hoogtepunt tijdens Skills The Finals in WTC Expo in Leeuwarden en FNV MOOI was erbij! Op het vakgebied kapper mag MBO-leerling Ynola Lommerse van ROC Friese Poort zich nationaal kampioen noemen en op het vakgebied schoonheidsspecialist is dit Nina van der Vaart van ROC Nova College geworden. FNV MOOI feliciteert deze excellente leerlingen en alle andere winnaars en deelnemers van harte, wat een MOOIe prestatie!

Skills The Finals
Tijdens Skills The Finals streden excellente MBO-leerlingen om de titel nationaal kampioen in zijn of haar vakgebied. Het vakgebied kapper werd door 7 leerlingen vertegenwoordigd en op het vakgebied schoonheidsspecialist streden 8 leerlingen om de titel. Tijdens de drie wedstrijddagen hebben de kappersfinalisten hun allround kennis en vaardigheden laten zien op het gebied van knippen/snijden, kleuren en stylen van meerdere modellen en oefenhoofden.

De finalisten op het vakgebied schoonheidsspecialist hadden iedere wedstrijddag een behandeling en thema op het programma.
De schoonheidsspecialisten werkten iedere dag met een ander thema waar de behandelingen aan gekoppeld waren. Tijdens de wedstrijd gaven de finalisten verschillende gezichtsbehandelingen, voet- en handverzorging. Ook werd er make-up en nagellak aangebracht bij de modellen.

Na drie spannende en intensieve wedstrijddagen volgde vrijdagavond de ontknoping en werden tijdens een feestelijke uitreiking de winnaars gehuldigd. Naast de medailles ontvingen alle finalisten van Skills Netherlands ook een certificaat als herinnering aan hun deelname aan het nationaal kampioenschap. Verder ontvingen de finalisten een leuke attentie beschikbaar gesteld door FNV MOOI, CNV Vakmensen en de ANKO. Hieronder de winnaars van de vakgebieden kapper en schoonheidsspecialist:

Top 3 Kappers:
Goud – Ynola Lommerse van ROC Friese Poort
Zilver – Queenie Jandroep van  Scala
Brons – Fleur Wind van ROC van Twente

Top 3 Schoonheidsspecialisten:
Goud – Nina van der Vaart – ROC Nova College
Zilver – Cailynn Speel – Scalda
Brons – Gwen Simons – ROC van Amsterdam

Credits foto’s: eigen foto’s en World Skills Nederland
Bekijk hier de foto’s:

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier