Update 24 maart: Informatie Coronavirus!

De kogel is door de kerk: salons moeten gesloten blijven tot 6 april. Dat heeft het kabinet gisterenavond bekendgemaakt in een persconferentie. Op 6 april wordt bekendgemaakt of deze maatregel wordt verlengd of dat salons weer open mogen. FNV MOOI is blij met de beslissing dat salons nu dicht moeten; gezondheid gaat voor alles.

Strijd is nog niet gestreden
Je gezondheid is het allerbelangrijkst en de kans op besmettingen en verdere verspreiding in de salon waren erg groot geworden nu er zoveel besmettingen zijn in Nederland. Daarnaast was het ook nog eens onmogelijk voor kappers, visagisten, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, wellness-professionals en pedicures om 1,5 meter afstand te bewaren. FNV MOOI hoopt dat de beslissing van het kabinet wat rust geeft. Maar natuurlijk is de strijd nog niet gestreden.

Sterkte aan iedereen
Marga Patijn, voorzitter van FNV MOOI, vertelt: “We zijn blij met deze ontwikkeling en dat het kabinet heeft geluisterd naar de FNV en sociale partners. Er waren flink wat vragen en er was behoorlijk wat commotie ontstaan na de afkondiging van de maatregel om 1,5 meter afstand te houden. De telefoon stond bij FNV MOOI roodgloeiend en de mailboxen liepen vol met bezorgde mensen uit de branche. Wij hebben aardig wat huilende mensen opgevangen; de ongerustheid zat zeer hoog. Ondanks dat we blij zijn met het nieuwe besluit, zijn we er nog lang niet. Doordat salons nu dicht zijn, missen de werkgevers inkomsten. Hopelijk maakt dit ze niet te ongerust en kunnen ze het aan. De noodmaatregen die zijn aangekondigd moeten ervoor zorgen dat salons overeind blijven, zodat de loonbetaling aan werknemers voor 100% door kan gaan. Deze situatie kent alleen maar verliezers. Wij wensen zowel de werknemers, ZZP’ers en de werkgevers heel veel succes en sterkte in deze tijd.”

Gevecht tegen Coronavirus
Nu de salons gesloten zijn, merkt FNV MOOI dat veel werknemers blij zijn dat de beslissing is genomen en dat ze in de salons geen risico meer lopen. Let wel op: we zijn in gevecht met het Coronavirus. Houd je aan de maatregelen die het kabinet en de RIVM hebben aangekondigd.
– Houd 1,5 meter afstand;
– Blijf zo veel mogelijk thuis;
– Blijf thuis met verkoudheidsklachten of andere gezondheidsklachten;
– Beperk je sociale contacten zo veel mogelijk;
– Klik hier voor de aangescherpte maatregelen.
Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, kunnen we wellicht het virus zo snel mogelijk doven en kunnen we met z’n allen weer aan het werk. We hopen dat de bedrijven en salons dan zo min mogelijk schade hebben geleden.

Foute signalen – teken niets
Wij krijgen uit de branche weer verschillende signalen over werkgevers die het niet zo nauw nemen met sociaal aanvaardbaar gedrag. Deze keer gaat het over vakantiegeld. Ze laten werknemers papieren tekenen die voor de werknemers zelf ongunstig zijn. Laat je niet onder druk zetten! Je bent niet verplicht iets te tekenen. FNV MOOI adviseert je om dat dan ook niet te doen. Twijfel je, zoek dan contact met ons via info@fnvmooi.nl of bel met 030-2314221.

Uitwerking noodmaatregelen
FNV MOOI kijkt nu samen met de FNV naar de uitwerking van de noodmaatregelen en de FNV zal het kabinet daarover adviseren. Zodra er meer duidelijkheid is, zullen wij jullie uiteraard direct informeren.

FNV MOOI 24-03-2020

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier