Wijs op reis. Check de Q&A

Vakantie in het buitenland op de planning? Check de Q&A!
En vooral: blijf voorzichtig. Hulp nodig? Neem contact op met FNV MOOI!

De zomervakantie staat voor de deur. Ga je naar het buitenland? Check dan de veelgestelde vragen en antwoorden over reizen en vakantie op www.fnvmooi.nl/corona-veilige-werkplek/veelgestelde-vragen.

Doe voorzichtig
Steeds meer mensen hebben na de intelligente lockdown behoefte aan vrijheid en lol. We kunnen gelukkig weer een beetje genieten van lekker eten en drinken in de horeca, en die extra coronakilo’s kunnen we eraf sporten in de sportscholen. Grootschalige buitenevenementen van meer dan 250 mensen mogen nog niet, dus dit jaar geen zomerse festivals. We mogen dan wel wat meer, maar LET OP: het coronavirus is niet weg! Het devies blijft dan ook: doe voorzichtig, blijf thuis bij klachten, houd 1,5 meter afstand, was vaker je handen, vermijd drukke plekken, ga wijs op reis, denk aan je mondkapje en laat je bij klachten zo snel mogelijk testen, zodat er eventueel een bron- en contactonderzoek gedaan kan worden.

Tweede besmettingsgolf?
In de hele wereld, en dus ook in de landen die ons omringen, stijgt het aantal besmettingen met het coronavirus. Ook het RIVM geeft een stijging in Nederland aan. Afgelopen week (8-14 juli) zijn er 534 nieuwe personen gemeld die positief zijn getest. Dat is een stijging van 102 ten opzichte van een week eerder. Dagblad Trouw schreef onlangs dat er wereldwijd sinds 1 juli bijna 2,5 miljoen nieuwe coronagevallen zijn gemeld. Een recordaantal sinds de uitbraak in december in China. Het aantal gemelde gevallen wereldwijd is hiermee in slechts anderhalve maand tijd verdubbeld. Is een signaal, is dit het begin van een tweede besmettingsgolf?

FNV MOOI steunt en begeleidt jou
Het stijgende aantal coronabesmettingen is gevaarlijk en een eventuele tweede intelligente lockdown zal er bij veel ondernemers en  werknemers behoorlijk inhakken. FNV MOOI ziet dat er een aantal salons failliet zijn gegaan, al gebeurt dat altijd wel eens, maar nu in deze coronatijd is het vooral spannend of er na de vakanties meer faillissementen dan gewoonlijk zullen komen. Kom jij voor zo’n probleem te staan, dan is het belangrijk te weten wat je dan moet doen. Misschien zit ook jij of jouw werkgever al wel in zo’n moeilijke situatie. Is dat het geval, neem dan contact op met FNV MOOI, want wij zijn er om jou hierin te steunen en te begeleiden.

Waar je allemaal aan moet denken
Waar moet je bijvoorbeeld aan denken als jij of je werkgever een faillissement aanvraagt? Als jij als werknemer niet altijd het juiste loon hebt ontvangen, dan heb je daar nog recht op. Dit heeft ook weer invloed op de hoogte van jouw WW-uitkering en je vakantiegeld. En hoe zit het met je vakantiedagen: worden deze uitbetaald en weet je precies hoeveel je er nog hebt staan? Wanneer en waar moet je je melden om op tijd je uitkering te ontvangen, zodat je je vaste lasten en je boodschappen kunt blijven betalen? Ook moet je actie nemen m.b.t. je pensioen.

Wat moet je doen als ZZPer en je staat er slecht voor, vraag jij je eigen faillissement aan? Jij moet dit dan doen bij de rechtbank van jouw woonplaats.

Natuurlijk hopen wij voor jou, je werkgever en voor jou als ZZPer op een goede afloop, maar onthoud: FNV MOOI helpt, steunt en begeleidt jou met alles wat er speelt omtrent werk en inkomen. Bel voor advies tussen 09.00 en 12.30 uur of tussen 13.00 en 17.00 uur naar 030 – 23 14 221 of stuur een e-mail naar info@fnvmooi.nl.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier