Zonnetjesweek Huidfonds: van 25 t/m 29 mei 2020

Het Huidfonds organiseert dit jaar voor de derde keer de Zonnetjesweek. Deze week is bedoeld om kinderen vanaf jonge leeftijd op een bewuste manier te leren omgaan met de zon en te beschermen tegen overmatige blootstelling aan UV-straling. Kinderen en hun ouders worden tijdens de campagne bij kinderopvanglocaties in heel Nederland voorgelicht over zonbescherming. De Zonnetjesweek is sinds dit jaar een door het RIVM erkende interventie.

Huidkanker in Nederland
Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Grote kans dat jij wel iemand kent die kanker heeft (gehad) en misschien zelfs wel huidkanker, want op dit moment krijgt 1 op de 5 Nederlanders deze vorm van kanker. Bij het ontstaan van huidkanker speelt overmatige blootstelling aan UV-straling afkomstig van de zon of de zonnebank een belangrijke rol, met name op jonge leeftijd. In het recente rapport ‘Huidkanker in Nederland’ van het Integraal Kankercentrum Nederland staat dat een aantal zaken noodzakelijk lijken om huidkanker terug te dringen, zoals het specifieker maken van campagnes gericht op bepaalde doelgroepen zoals ouders van jonge kinderen. Met de Zonnetjesweek wil het Huidfonds hier positief aan bijdragen.

Een vrolijke themaweek in mei
De Zonnetjesweek is een week vol leuke activiteiten, die kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders op een positieve manier voorlicht over zonbescherming. Hiervoor ontwikkelde het Huidfonds onder meer het insmeerliedje ‘In de zonneschijn’, insmeerspelletjes en posters. De Zonnetjesweek wordt gehouden van 25 tot en met 29 mei. Kinderopvanglocaties kunnen zich aanmelden via zonnetjesweek.nl.

Huidkankervrije generatie
Jantine van ’t Klooster, directeur-bestuurder Huidfonds: “De Zonnetjesweek is een groot succes gebleken; we zijn in twee jaar gegroeid naar ruim 1.600 deelnemende kinderopvanglocaties in 2019. We hopen in de toekomst alle kinderen bij kinderopvanglocaties in Nederland te kunnen voorlichten over de zon en zonbescherming. Onze droom is een huidkankervrije generatie te zien opgroeien.”

Wil jij kijken hoe jij kunt bijdragen of wil je een kinderopvanglocatie bezoeken, check: www.huidfonds.nl en www.zonnetjesweek.nl.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier