Arbeid en inkomen

Alles wat je tegenkomt in je werk valt onder arbeid en inkomen. FNV MOOI heeft de onderwerpen gesplitst per thema, zodat je direct kunt vinden wat je zoekt. Kijk in de index links voor de verschillende thema’s of klik op de linkjes hieronder. De informatie op deze pagina’s wordt regelmatig aangevuld met nieuwe onderwerpen.

Werk en inkomen: als je gaat werken, krijg je inkomen. Inkomen is loon met de daarbij behorende vergoedingen, zoals vakantiegeld, reiskostenvergoeding en toeslagen voor werken op feestdagen. Op deze pagina’s vind je onder andere meer informatie over de kappers-cao van 2022-2023 en alle toeslagen waar je mogelijk recht op hebt.

Veilig en gezond werken: hoe is veilig en gezond werken geregeld op jouw werkplek? Lees hier meer over op de desbetreffende pagina. Ook vind je onder dit thema meer informatie over zwanger en je werk, en over hygiëne (virussen zoals Covid-19).

Opleidingen, bij- en nascholing: vakkennis is de basis voor elke vakvrouw of vakman. Deze vakkennis verkrijg je door opleiding en houd je bij met bij- en nascholingen. Lees meer over de verschillende vormen van scholingssubsidies en over de MOOI Academie, waarmee jij helemaal up-to-date kunt blijven in jouw vak!

Werken als zzp’er: als zzp’er heb je naast vaktechniek ook met andere zaken te maken dan als werknemer. Je moet bijvoorbeeld nadenken over wat je allemaal moet regelen als je gaat starten, wet- en regelgeving, verzekeringen, administratie en natuurlijk je inkomen. Lees hier binnenkort meer over werken als zzp’er.

MOOI Voordeel: FNV MOOI biedt voordeel aan leden. Van kortingen op producten en diensten voor je vak tot kortingen op vakanties. Ook zijn er voordelen voor verbreding en verdieping in je vak en het ondernemerschap. Kijk voor de voordeelprogramma’s van zowel FNV MOOI als FNV op deze pagina’s en kom meer te weten over de Voordeelpartners van FNV MOOI.

MOOI Lijfstijl: hét glossy vaktijdschrift voor werkenden in de uiterlijke verzorging. MOOI Lijfstijl staat vier keer per jaar boordevol interessante informatie die je niet wilt missen!

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier