Opleiding, bij- en nascholing

Een goede opleiding is de basis voor elke vakvrouw of vakman. Bij- en nascholing zijn essentieel om bij te blijven in je vak, zowel qua technieken als bijvoorbeeld trends. FNV MOOI is dan ook betrokken bij het onderwijs in de uiterlijke verzorging. Zo heeft FNV MOOI een plaats in de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en overlegt daar met het scholenveld en de werkgevers. Ook vind je FNV MOOI op informatiedagen en besteden wij veel tijd en energie aan informatievoorziening op scholen. Tevens krijgen BOL- en BBL-studenten tijdens de opleiding een speciale korting op het lidmaatschap van FNV MOOI.

Stage
Stages zijn heel belangrijk om het vak te leren en het geleerde in de praktijk te brengen. Werk je in een bedrijfstak als stagiair of student, dan word je daar wat FNV MOOI betreft ook voor betaald. Met werk bedoelen we activiteiten die altijd gedaan moeten worden in een salon door een persoon. Je kunt hierbij denken aan: de telefoon beantwoorden, afspraken maken, klanten ontvangen, koffie schenken, klanten begeleiden in de salon, verkopen, voorbereiden voor de behandeling, uitvoeren van vakhandelingen enzovoort. Het maakt FNV MOOI niet uit of je dan student, werknemer of stagiair bent. Voer je dezelfde activiteiten uit als een werknemer, dan heb je wat ons betreft recht op (dezelfde) vergoeding. Gelijk werk, gelijk loon!

Waarom vindt FNV MOOI dit belangrijk? FNV MOOI vindt uitbuiting van studenten uit den boze, is tegen verdringing van werkgelegenheid, is tegen oneerlijke concurrentie tussen studenten, maar ook tussen werkgevers (iedere werkgever moet betalen). Ook wil FNV MOOI geen oneerlijke concurrentie tussen scholen; alle scholen moeten dezelfde subsidie van de overheid ontvangen.

 

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier