Corona-update: is er een einde in zicht?

We kampen alweer zo’n 1,5 jaar met het coronavirus. Verschillende varianten zijn de kop opgestoken, de vaccinaties lagen onder vuur en coronatoegangsbewijzen zijn aan de orde van de dag. Wat staat ons nog te wachten? Is er licht aan het einde van de tunnel?

Cijfers stijgen weer
Dansen met Janssen bleek het startsein van een reeks niet erg succesvolle beslissingen. We kregen steeds meer vrijheden terug, maar de positieve besmettingscijfers begonnen weer te stijgen. Vervolgens gingen de cijfers weer omlaag en lijken we het virus weer wat onder controle te krijgen m.b.v. de vaccinaties. En nu komen de vakantiegangers terug en lezen we dat er nog wel wat zijn die het virus meenemen. Mogelijk komen we nooit meer van het coronavirus af en zullen we ermee moeten leren leven.

Filmpje RTL Nieuws
Ook RTL nieuws voorziet een aantal hobbels op de weg richting het einde van de pandemie, die er misschien wel helemaal niet komt. Ze maakten er een mooi filmpje over, dat je hier kunt bekijken: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5246258/pandemie-endemie-virus-vaccins-einde-toekomst-prikken-besmettingen.

Goede ventilatie op de werkplek
FNV MOOI adviseert nog altijd: houd je aan de (basis)regels! Was je handen, houd 1,5 meter afstand, lukt dat niet dan adviseren wij je een mondkapje te dragen. Blijf thuis bij klachten en laat je testen, en zorg voor voldoende frisse lucht. Zeker richting het najaar is de vierde basisregel alvast goed om over na te denken. Hoe ga je in het najaar de ventilatie regelen in de salon of op je werkplek? Voor werknemers is dat een punt voor werkgevers, maar ZZP’ers dienen hier zelf zorg voor te dragen. Denk er alvast over na terwijl je geniet van de zomer.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier