Gezondheidscheck en intake niet nodig bij winkelfunctie

Gisterenmiddag plaatsten we een bericht over de versoepelingen die vanaf 28 april gelden. Wij kregen vervolgens vragen over de gezondheidscheck en de intake, die moeten worden afgenomen bij klanten die een behandeling ondergaan maar niet bij winkelende klanten. We vroegen het na bij het ministerie van EZK.

Winkelen zonder afspraak
Winkels mogen onder voorwaarden weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Dit betekent voor salons dat klanten hun crèmes, shampoos etc. mogen kopen tussen 06.00 uur en 20.00 uur. Hiermee gelden dus weer de regels die van kracht waren voordat de winkels dicht moesten. Deze klanten hoeven dus niet meer 4 uur van tevoren een afspraak te maken.

Let op: voor behandelingen gelden andere regels. Hiervoor dient de klant wél een afspraak te maken en moet je een gezondheidscheck afnemen. Bij klanten die alleen een product komen kopen, hoef je geen intake en gezondheidscheck te doen.

Antwoord ministerie van EZK
Een woordvoerder van het ministerie van EZK zegt hier het volgende over:
“Het klopt dat voor het ‘winkelen’ niet dezelfde regels gelden als bij het ‘behandeld worden’. De maatregelen (waaronder de gezondheidscheck/intake) zijn er specifiek voor de behandeling, omdat je daarbij geen 1,5 meter afstand kunt houden (en ook veel langer bij elkaar in de buurt bent).
Bij iets kopen is het wel mogelijk om afstand te houden. Vandaar dat daar geen gezondheidscheck/intake voor nodig is. Maar dan moet je dus wel de basismaatregels volgen, zoals de 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen.”

Kijk hier voor alle voorwaarden m.b.t. de opening van winkels: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/aangekondigde-maatregelen/plannen-voor-opening-detailhandel

Houd je aan de coronaprotocollen. Die vind je hier: https://fnvmooi.nl/corona-veilige-werkplek/protocollen.php.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier