Nieuwe coronagolf voorspeld, samenleving moet zich voorbereiden

Minister Kuipers van Volksgezondheid roept de samenleving op zich voor te bereiden op een nieuwe coronagolf in het najaar. FNV MOOI constateert naar aanleiding van een bericht op de NOS-website dat de overheid een nieuw standpunt inneemt en de verantwoordelijkheid bij de bedrijven legt.

Wat kun jij doen?
De minister zegt dat corona van ons allemaal is en Den Haag niet meer alleen verantwoordelijk is. Hij geeft aan dat de overheid het virus goed kan monitoren, een nieuwe vaccinatieronde af kan kondigen en de zorg kan stimuleren alle maatregelen te nemen, maar tegelijkertijd de vraag aan bijvoorbeeld de school of de restauranthouder is: wat doe je in je eigen omgeving? Dit betekent dat ook salons in de uiterlijke verzorging zichzelf moeten afvragen: wat kan ik doen in mijn omgeving?

Verantwoordelijk voor veilige en gezonde werkplek
Hiermee onderstreept de minister de verplichting van ondernemers maatregelen te nemen om een gezonde en veilige werkplek te garanderen voor zowel de werknemers als de klanten. Werkgevers zijn hier direct aansprakelijk voor en dienen eventuele risico’s en acties op te nemen in de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Ook zzp’ers zijn verantwoordelijk een veilige en gezonde plek te faciliteren voor hun klanten en voor zichzelf. De regels die werkgevers hierover maken zullen in de regel opgevolgd moeten worden door de werknemer. Het is belangrijk dat branches overleggen en discussiëren over de mogelijke risico’s en acties die daaraan gekoppeld kunnen worden. Uiteraard zal ook FNV MOOI daarover contact hebben met de werkgeversorganisatie.

Lees het bericht met minister Kuipers hier: https://nos.nl/index.php/artikel/2429077-ook-samenleving-zelf-moet-zich-voorbereiden-op-nieuwe-coronagolf-zegt-kuipers.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier