Meldpunt #IkWilVeiligWerken

Op 11 mei zijn de meeste mensen die een contactberoep uitoefenen weer aan het werk gegaan. FNV MOOI krijgt veel vragen en opmerkingen over werkplekken waar werknemers zich niet veilig voelen. Er zijn ons inmiddels schrijnende gevallen ter ore gekomen van werkplekken waar nog helemaal niets is geregeld.

Zo wordt er bijvoorbeeld niet voldaan aan de voorwaarden van de overheid: klanten kunnen binnenlopen zonder afspraak en/of er worden geen intakegesprekken met de klant gehouden. Ook krijgen klanten niet (altijd) de instructie direct bij binnenkomst zoals bijvoorbeeld hun handen te wassen, is er door de drukte geen tijd om de werkplek en materialen tussen de klanten door schoon te maken en/of te desinfecteren, van pauze voor de medewerker is al helemaal geen sprake, de 1,5 meter afstand tot elkaar wordt niet gehanteerd et cetera.

FNV MOOI wil graag weten hoe het op jouw werkplek geregeld is. Wij willen proberen in kaart te krijgen waar het niet goed gaat om vervolgens te bekijken hoe e.e.a. verbeterd kan worden. Wij willen jou helpen, zodat ook jij op een veilige plek kunt werken.

Naar aanleiding van de reacties, zullen wij een aantal van jullie bellen om door te spreken wat exact de stand van zaken is. Uiteraard gaan wij verantwoord om met jullie gegevens en zullen wij die niet zomaar met iedereen delen.

Help jij ons jou te helpen?

Meldpunt Corona

Formulier #IkWilVeiligWerken

velden met een * zijn verplicht.

Branche *
10 cijfers zonder spaties, streepje mag alleen na 06 of kengetal: 06-12345678 / 0612345678 of 030-1234567 / 0301234567
Het best te bereiken in de
Ik ben lid van FNV MOOI