Heb je zaakjes op orde!

De coronapandemie duurt voort. Gelukkig mogen salons openblijven en hoeven ze niet dicht zoals in het voorjaar. Maar dat betekent niet dat het gevaar helemaal geweken is; regionaal kunnen er andere en extra maatregelen genomen gaan worden die verplicht worden gesteld. Als wij ons – samen met een groot deel van Nederland – niet aan de maatregelen houden, is de kans aanwezig dat de boel weer geheel op slot moet.

Gillend gek
Ik word ziek van de gedachte alleen al en ik kan me zo voorstellen dat hetzelfde geldt voor jullie. Want wie wil er nu weer langere tijd thuiszitten, niet naar buiten mogen of weer pakketjes inpakken, omdat de salon dicht is? Daarvoor wilde je toch niet aan het werk in de uiterlijke ver­zorging? Misschien vond je het in het voorjaar in eerste instantie niet zo erg, was je blij dat het risico op corona daarmee afnam en was je blij met wat vrije tijd. Maar er is vast ook een moment gekomen dat je graag weer aan het werk wilde en je ongerust maakte over je werk en je loon!

Faillissement
Wat dacht je van jouw werkgever, die zit natuurlijk ook niet te wachten op een sluiting. Weer een tijdelijke sluiting betekent misschien wel een faillissement met alle gevolgen van dien. Ook voor jou! Je werkgever is verplicht om te proberen jou aan nieuw werk te helpen, maar niets is gegarandeerd in deze tijden. Straks kom je in de bijstand en kun je je rekeningen niet meer betalen. Heb je hulp nodig, bel of mail in zo’n situatie naar FNV MOOI.

Houd je aan de maatregelen
Ik ga er geen doekjes om winden. Laten wij ons aan de maatregelen blijven houden. Niet alleen in de salon, ook in privétijd. Het is niet fijn, maar houd 1,5 meter afstand, draag een mondkapje, was je handen stuk, reis zo min mogelijk, videobel met je familie en vrienden en houd je aan alle andere maatregelen, die landelijk of regionaal van kracht zijn. Op die manier kunnen de contact­beroepen in de uiterlijke verzorging openblijven en kunnen de horeca en evenementen­branche weer uit de lockdown. De IC wordt dan weer leger en je opa en oma blijven gezond. Wij geven het goede voorbeeld, toch? Wat zullen zij ons dankbaar zijn.

Samen staan we écht sterker!

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier