Blijf jezelf ontwikkelen

Voor professionals in de uiterlijke verzorging is het essentieel dat ze zich blijven ontwikkelen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en trends, maar ook van bijvoorbeeld brancheontwikkelingen. FNV MOOI ondersteunt werknemers daarbij, zodat zij volop mogelijkheden hebben om bij te blijven in hun vak. Dat doet FNV MOOI onder meer door goede afspraken te maken in de cao voor de kappersbranche.

Eind februari verschijnt de eerste editie van dit jaar van MOOI Lijfstijl: hét vakblad van FNV MOOI. In deze uitgave besteden we onder meer aandacht aan het Loopbaanbudget Kappers, waarvan het digitale loket opnieuw opent op 1 maart. Zet 1 maart dus alvast in je agenda als je het budget niet mis wilt lopen!
Maar let op: je komt alleen in aanmerking als je in het eerste tijdvak nog geen loopbaanbudget hebt ontvangen!

750 euro voor ontwikkeling
In de Kappers-cao 2023/24 is de scholingsmogelijkheid Loopbaanbudget Kappers opgenomen. De subsidie van maximaal 750 euro kun je aanvragen als kapper-werknemer. Je kunt dat geld gebruiken om je bijvoorbeeld te specialiseren of te verdiepen in het kappersvak of je kunt je laten bij- of omscholen en een nieuwe stap maken in je loopbaan. Denk aan een cursus nagelstyling, visagie of schoonheidsverzorging, maar je kunt ook de zorg of de horeca in of je huidige baan combineren met een andere functie waarbij je veel contact hebt met mensen. Verder kun je het geld ook aanvragen voor loopbaanadvies of een budgetcoach. Aanvragen doe je (vanaf 1 maart) via het Branche Platform Kappers (BPK): https://brancheplatformkappers.nl/.

Let op: Wees er snel bij, want op = op!

Meer weten? Kijk dan hier: https://fnvmooi.nl/arbeid-en-inkomen/werk-en-inkomen/scholingssubsidies-juli-2023/.

  • Vraag
    aan FNV MOOI?

    • Bel 030 - 23 14 221
    • Stel je vraag per e-mail
  • Word lid
    van FNV MOOI

    • Hulp & advies
    • Kortingen op producten
    • Antwoorden op al je vragen
    Klik hier