Hogere reiskostenvergoeding voor kapper-werknemers

In de nieuwe kappers-cao 2023/24 zijn er nieuwe afspraken gemaakt over de reiskostenvergoedingen voor kapper-werknemers. In de nieuwste editie van MOOI Lijfstijl, hét vakblad voor kappers (en beautyprofessionals) van FNV MOOI, lees je er meer over.

Kilometervergoeding omhoog
Reis je met het ov, dan verandert er helemaal niets: je krijgt je gemaakte kosten volledig vergoed. Maar reis je met een ander vervoersmiddel dan heb je recht op een hogere vergoeding. De kilometervergoeding van 0,19 cent is sinds 1 juli 2023 omhooggegaan naar 0,21 cent netto en gaat vanaf 1 januari 2024 zelfs naar 0,22 cent per gereisde kilometer. Deze vergoedingen gelden voor een reisafstand vanaf 10 kilometer tot maximaal 40 kilometer (enkele reis). Ook is de staffel in de kilometervergoeding afgeschaft.

MOOI Lijfstijl
Omdat je misschien niet elke maand exact hetzelfde aantal kilometers reist, kunnen de vergoedingen per maand verschillen. Werkgevers kunnen de reiskostenvergoeding ook op een andere manier berekenen volgens de Belastingdienst. Meer hierover lees je in de nieuwste editie van MOOI Lijfstijl.

Meer info voor kappers en beautyprofessionals
Werk je als beautyprofessional en wil je weten hoe het zit met jouw reiskostenvergoeding of ben je kapper en wil je meer informatie, neem dan contact op met de afdeling Werk en Inkomen van FNV MOOI op nummer: 030 – 23 14 221 of stuur een e-mail naar info@fnvmooi.nl. Nog geen lid? We vertellen je graag alles over de voordelen van een lidmaatschap, zodat jij niets meer hoeft te missen!

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier