Huidverzorging tijdens koude dagen

De huid heeft vaak in elk seizoen andere behoeften. Buiten is het nogal wisselvallig en op dit moment is de lente nog niet echt doorgebroken. Vooral in de ochtend en avond kan het best koud zijn. Schoonheidsspecialiste Rianne Smits van Beauté de Prestige licht uit waar de huid nu baat bij heeft.

Extra vocht of vet
Rianne: “Wanneer het koud is buiten kan je huid droger en soms trekkerig aanvoelen. Dit vraagt om een aanpassing in je huidverzorging. Eén van de oorzaken van een drogere huid is de verdamping van vocht in de huid door de verwarming. De verwarming zorgt voor een lagere luchtvochtigheid binnen. Hierdoor produceert de huid minder talg. Talg bestaat voor het grootste gedeelte uit vet en dat zorgt ervoor dat de vochthuishouding in de huid optimaal is, waardoor de huid soepel blijft. Om een droge huid te voorkomen of te verhelpen, is het raadzaam om extra vocht of vet toe te dienen aan je huid.”

Tips
– Gebruik een crème die als basis uit een water-in-olie-emulsie bestaat. Dat wil zeggen dat in deze formulering het hoofdbestanddeel olie is, waarbij de waterfase als fijne druppeltjes in de oliefase is verdeeld.
– Een crème met deze basis samenstelling geeft veel comfort op dagen dat het koud is en op het moment dat het vriest.
– Breng eventueel onder de crème ook nog een extra hydraterend serum aan op basis van bijvoorbeeld hyaluronzuur.
– Gebruik het hele jaar door een zonbescherming. Vaak wordt gedacht dat dit in de winter of tijdens niet-zonnige dagen niet nodig is, maar dat is niet waar. UV-A straling is het hele jaar door aanwezig en wordt minder goed gefilterd door de wolken en schijnt door de ramen en kleding heen. Draag overdag dus altijd een crème met een SPF.

En hopelijk kunnen we snel weer genieten van mooi warm lenteweer!

www.beautedeprestige.nl

 

  • Vraag
    aan FNV MOOI?

    • Bel 030 - 23 14 221
    • Stel je vraag per e-mail
  • Word lid
    van FNV MOOI

    • Hulp & advies
    • Kortingen op producten
    • Antwoorden op al je vragen
    Klik hier