Huseen Alshik—Khaled is beste student-kapper van Nederland!

Huseen Alshik—Khaled is Nederlands Kampioen geworden tijdens de finale van SkillsHeroes/Kapper 2022, die op 31 maart en 1 april werd gehouden. Huseen mag zich komend jaar de beste student-kapper van Nederland noemen. Er deden in totaal acht deelnemers mee aan de tweedaagse finale.

Halve finale
De acht finalisten hadden zich tijdens de halve finale in januari 2022 geplaatst voor de nationale finale. Op 31 maart en 1 april werd duidelijk wie de beste student-kapper van Nederland is. Tijdens de finale maakten de finalisten meerdere wedstrijdopdrachten, zowel op vrouwen als op mannen.

De grote winnaar
Huseen Alshik—Khaled van ROC Friese Poort kreeg vrijdag 1 april 2022 in de Jaarbeurs Utrecht de gouden medaille omgehangen. Ondanks de datum was het gelukkig geen grap maar werd Huseen de grote winnaar! Alisha Wolters van het Drenthe College kreeg zilver en Britt Derkink van het ROC van Twente ontving de bronzen onderscheiding. Op een later moment wordt bekend of Huseen Nederland mag vertegenwoordigen tijdens WorldSkills in Shanghai, dat in oktober van dit jaar wordt gehouden.

MOOIe prijzen
Naast de medailles ontvingen alle finalisten van SkillsNetherlands een certificaat als herinnering aan hun deelname aan het nationaal kampioenschap. Verder kregen de finalisten een leuke attentie beschikbaar gesteld door FNV MOOI, CNV Vakmensen en ANKO.

FNV MOOI feliciteert Huseen met deze MOOIe prestatie!