Jezelf blijven ontwikkelen

Als kapper en/of beautyprofessional is het essentieel om jezelf te blijven ontwikkelen zodat je je ambacht goed uit kunt oefenen. In de komende editie van het vakblad MOOI Lijfstijl van FNV MOOI lees je veel informatie over training en scholing. Ook kun je je kennis verbreden of verdiepen via de MOOI Academie. We hebben een aantal interessante trainingen toegevoegd! 

Chinese voetmassage
Heb je wel eens nagedacht over een workshop Chinese voetmassage om je klanten van top tot teen te kunnen bedienen? De Iranese Mehdi Tajeddin van Praktijk Ziyu en Ziyuli Academie geeft deze workshop. De behandeling zet niet alleen anatomisch veel in werking, ook energetisch.

Mehdi Tajeddin

Hairweaving specialist
Of misschien wil je je liever specialiseren in Hairweaving met Mariëlle Bastiaansen? Zij geeft met haar techniek mensen die bijvoorbeeld ziek zijn geweest of die een maagverkleining hebben ondergaan en die soms gebukt gaan onder haaruitval of dunner wordend haar terug wat ze ooit hadden. Ze noemt het erg dankbaar werk!

Kleur jouw kracht
Of ben je benieuwd welke kleur jou extra in je kracht zet en met welke kleur je je buitenkant helemaal afstemt op jouw binnenkant? Jannie Boer is de expert die je hierbij helpt. Hiervoor zet ze onder meer de Persoonlijke Kracht Meting in; een tool voor het bepalen van jouw krachtkleur.

Jannie Boer

Al deze trainingen en meer volg je via de MOOI Academie: https://fnvmooi.nl/over-fnv-mooi/producten/mooi-academie/. Bovendien profiteer je als lid van FNV MOOI van een MOOIe korting op de prijs!

Verplichte trainingen kapper-werknemers betaald
Verder gaan we in deze editie ook in op ontwikkelingen rondom training en scholing die betrekking hebben op de nieuwe kappers-cao 2023/24. Verplichte trainingen moeten nu namelijk door je werkgever betaald worden en als kapper-werknemer kun je daarnaast gebruikmaken van betaalde scholings- en trainingsregelingen.

Twee scholingsregelingen
In de kappers-cao 2023/24 zijn twee regelingen opgenomen die kapper-werknemers stimuleren zichzelf te blijven ontwikkelen, zowel binnen als buiten de kappersbranche: de Opleidingssubsidie en het Loopbaanbudget kappers. Deze regelingen waren ook opgenomen in de vorige cao, maar er zijn wat wijzigingen bij de regeling Loopbaanbudget kappers. Meer over beide regelingen plus de wijzigingen t.o.v. het vorige cao-jaar lees je in de nieuwste editie van FNV MOOI Lijfstijl. Binnenkort vind je deze informatie ook op de website van FNV MOOI: www.fnvmooi.nl.

Volop voordeel
Wil je niets missen uit het vakblad en ben je benieuwd naar alle andere voordelen? Bel dan met 030 – 23 14 221 of mail met info@fnvmooi.nl. Ben je student? Dan geniet je van een extra scherp tarief en het eerste jaar van je opleiding in de uiterlijke verzorging is je lidmaatschap zelfs gratis.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier