Ken jij je (Arbo)rechten?

De kappersbranche kampt al een hele tijd met ernstige personeelstekorten. FNV MOOI besteedde hier al vaker aandacht aan, omdat het belangrijk is dat er een aantal fundamentele zaken wordt aangepakt om de branche aantrekkelijker te maken om in te werken. Voor diegenen die hun passie uitvoeren en niets liever willen dan mooie kapsels creëren, zijn de arbeidsomstandigheden niet altijd even goed vanwege die personeelstekorten.

In de nieuwste editie van vakblad MOOI Lijfstijl gaan we verder in op de Arborechten en rechten m.b.t. vakantie en vrije dagen. Want ondanks de drukte in de salon behoud jij natuurlijk wel je rechten zoals vakantie én is het altijd belangrijk om de Arbo-regels in de gaten te blijven houden, zodat je veilig en gezond werkt. Blijf dus letten op je houding, neem regelmatig pauzes en wissel werkzaamheden af. In deze editie geven we meer tips en ook op de website www.fnvmooi.nl lees je meer over Arbo, je rechten en plichten, zoals de temperatuur op je werkplek, de juiste tools, de inrichting van je werkplek, de verlichting en nog veel meer.

Vakantie en vrije dagen
Natuurlijk houd jij ook nog altijd recht op vakantie en vrije dagen, ook al komt het vanwege het personeelstekort niet of slecht uit. Op de website www.fnvmooi.nl vind je ook een artikel over vakantiedagen, vakantiegeld en ziek zijn tijdens je vakantie.

Nog geen lid?
Ontvang jij MOOI Lijfstijl van FNV MOOI nog niet, bel dan snel met 030 – 23 14 221, zodat jij de informatie niet meer hoeft te missen! Of neem contact op via het contactformulier: https://fnvmooi.nl/contact/.

  • Vraag
    aan FNV MOOI?

    • Bel 030 - 23 14 221
    • Stel je vraag per e-mail
  • Word lid
    van FNV MOOI

    • Hulp & advies
    • Kortingen op producten
    • Antwoorden op al je vragen
    Klik hier