Lobby FNV MOOI op Prinsjesdag 2018

Vandaag is het de derde dinsdag van september en dat betekent Prinsjesdag! Een belangrijke dag voor ons allemaal, want wat zal het regeringsbeleid voor aankomend jaar worden en wat betekent dat voor jou? Als vakorganisatie komt FNV MOOI op voor jouw belangen als het gaat over je opleiding, werk en inkomen, daarom zijn ook wij vandaag aanwezig in Den Haag.

Tweede Kamerleden excellent verzorgd, gekapt en gestyled door studenten
FNV MOOI was er deze ochtend bij toen talentvolle jonge kappers en schoonheidsspecialisten het haar en make-up mochten verzorgen van een aantal Tweede Kamerleden bij Aveda The Hague. Met dit Prinsjesdagevent laten MBO-studenten hun skills en de waarde van het MBO voor Nederland zien. Om te benadrukken dat het kappersvak niet uit een boekje kan worden geleerd, heeft FNV MOOI samen met sociale partners de aanwezige Tweede Kamerleden om aandacht gevraagd voor o.a. de afname van praktijkuren in het onderwijs, het verdwijnen van de BBL-opleiding en het gerommel aan de subsidieregeling praktijkleren.

Ludieke actie FNV MOOI voor zelfstandigen
Naast aandacht voor de studenten, in het bijzonder de beroepsbegeleidende leerweg in het MBO, vraagt FNV MOOI vandaag ook aandacht voor belangrijke kwesties als het lage BTW-tarief, de zelfstandigenaftrek, de plannen voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers en de pensioenen in deze branche. Daarbij ontvangen alle aanwezige parlementariërs dit jaar van FNV MOOI een uniek cadeau om aandacht te vragen voor het ontbreken van een O&O fonds voor zelfstandigen en de noodzaak hiervan.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier