Meer zelfvertrouwen met een volle haardos

Dun behaarde en kale plekken op het hoofd zijn tegenwoordig niet meer nodig. Steeds meer mensen – en niet alleen BN’ers – kiezen voor een haartransplantatie of haarimplantaat. De prijzen voor de behandelingen variëren sterk, maar het mentale effect van een prachtige coupe of zelfs volle haardos is wellicht voor veel mensen de investering waard. Ook komen steeds meer mensen er openlijk voor uit dat ze een haartransplantatie of haarimplantaat hebben gehad.

Geen geheim
Steeds meer celebrities zijn open en eerlijk over hun haartransplantaties. Open social media, zet de tv aan of type de zoekterm ‘BN’ers en haartransplantaties’ in Google in en de verhalen volgen vanzelf. Op de websites van Hair Science Clinics (www.hasci.nl) en www.transhair.nl lees je direct welke BN’ers je voor gingen.

Haarstamceltransplantatie
Heb je een terugwijkende haarlijn of kaler wordende kruin, dan kun je deze bijvoorbeeld herstellen met een haarstamceltransplantatie (HST).  Ook als je vollere en dikkere wenkbrauwen wilt omdat je ze helemaal hebt kaal geëpileerd, zijn er mogelijkheden zoals een wenkbrauwtransplantatie.

Onderzoek Radar
Radar deed recent onderzoek naar haartransplantaties en dook in de criteria, behandelingen in het buitenland, alternatieven en meer. Dat artikel lees je hier: Haartransplantaties: criteria, behandelingen in buitenland, alternatieven en meer – Radar – het consumentenprogramma van AVROTROS.

Kosten haartransplantatie
Wat kost nou zo’n haartransplantatie? De kosten zijn onder meer afhankelijk van de staat van het haar, het verloop van het haaruitval, het beschikbare donorgebied en het aantal haartjes dat je laat transporteren. Radar vermeldt in het artikel dat bij een transplantatie van 3.500 haarzakjes de prijs tussen de 4.000 en 7.000 euro ligt. De kosten voor een wenkbrauwtransplantatie lopen ook sterk uiteen. Gemiddeld liggen deze kosten tussen de 1.500 euro en de 5.000 euro, maar soms nog (veel) hoger.

Krijg jij in de salon wel eens vragen van je klanten over haartransplantaties of haarimplantaten? En heb je er zelf wel eens over nagedacht om je hierin te specialiseren?

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier