Prinsjesdag 2023: een fotoverslag van een MOOIe dag!

In ons eerdere bericht van vandaag kon je lezen dat FNV MOOI, CNV en ANKO namens de kappers van Nederland de politiek mee wil geven dat praktijkleren en vakmanschap belangrijk zijn om er elke dag weer goed uit te zien. Voor de 17 talentvolle kappers en schoonheidsspecialisten van het mbo was het dan ook een bijzondere en MOOIe dag, want zij verzorgden vandaag het haar en de make-up van een aantal bewindslieden en Tweede Kamerleden.

De uitverkoren mbo-studenten kregen vandaag demissionair minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), demissionair minister Mariëlle Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs), demissionair minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat), staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur & Media) én tien Tweede Kamerleden van vijf verschillende politieke partijen onder handen. Voordat zij vertrokken naar de Koninklijke schouwburg brachten zij eerst een bezoek aan beautysalon Aveda The Hague, waar het team studenten klaar stond. Een deel van de studenten is lid van Team Netherlands: de Nederlandse kampioenen die hebben deelgenomen aan EuroSkills ‘het Europees Kampioenschap voor Beroepen’ van 5 tot 9 september in Polen. Syta Westra (kapper), Olivia van Leeuwen (schoonheidsspecialist), Jorn Nieuwenhuis (patissier) en Laura van Oort (gastvrouw) zijn onder meer onderdeel van het team.


Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door: Aveda The Hague, FNV MOOI, CNV Vakmensen, ANKO, de MBO Raad, SBB, WorldSkills Netherlands en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


Meer foto’s van WorldSkills Netherlands zie hier.

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier