Solliciteren anno 2023

Zoek je als student een stageplek of leerwerkplaats of ben je als werknemer op zoek naar een andere baan, dan ga je solliciteren. Met een goede voorbereiding kom je goed beslagen ten ijs. Tegenwoordig lijkt solliciteren wel een vak apart, want er komt best veel bij kijken en er zijn tal van manieren om te solliciteren! In de nieuwste editie van MOOI Lijfstijl geven we je alvast wat handvatten.

Solliciteren, waarom zou je?
Als je het naar je zin hebt in de salon waar je werkt, dan denk je waarschijnlijk helemaal niet na over solliciteren. Maar er kan natuurlijk van alles gebeuren, waardoor je op een gegeven moment toch verder kijkt. Misschien ben je verhuisd en wil je dichter bij huis werken, je specialiseren in een bepaalde techniek bij een andere salon, je werk combineren met zorgtaken, meer verdienen of wil je gewoon een nieuwe uitdaging.

Waar moet je allemaal aan denken?
Of je nu student bent of werknemer, het is handig om te weten wat er allemaal komt kijken bij solliciteren. Solliciteren anno 2023 kan in veel verschillende vormen, niet alleen via een sollicitatiebrief en cv! Tegenwoordig kun je vaak ook solliciteren via een video of ingesproken bericht. Toch is het ook handig om te weten hoe je een goede sollicitatiebrief en cv schrijft, waar je op moet letten in een eerste gesprek, hoe je onderhandelingen voert, hoe je een portfolio opbouwt en op welke manieren je allemaal kunt reageren op een vacature. Kortom, er zijn tal van redenen om te solliciteren en er zijn heel veel zaken waaraan je dan moet denken.

Online brochure
Omdat solliciteren bijna een vak apart is, ontwikkelt FNV MOOI een online brochure. Zodra de brochure gereed is, kun je deze downloaden via www.fnvmooi.nl. In de komende editie van het vakblad FNV MOOI Lijfstijl geven we ook alvast wat tips!

Wil je niets missen uit het vakblad en ben je benieuwd naar alle andere voordelen van een lidmaatschap? Bel dan met 030 – 23 14 221 of mail met info@fnvmooi.nl. Studenten profiteren bovendien van een leuke korting!

 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier